”Laget är för dåligt”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens avslag

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 20 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Detroit ligger under med 1–2 i matchserien mot Phoenix. Jag tror inte laget har råd med en förlust i natt på hemmaisen – då är det troligen över. Detroit är ett slutspelslag och viker inte ned sig i det här läget. Inte ofta NHL platsar i den här rutan – men ett heltaggat Detroit är ett undantag till 1,70.

DAGENS DRAG

Jag gillar det jag ser av Ängelholms FF. Vände rättvist på matchen hemma mot Hammarby. Skapar alltid mycket chanser. J-Södra har inte alls glänst hittills och jag tycker tvåan på ÄFF är värd lillpengen till 3,05.

Ytterligare ett NHL-spel: San Jose får utdelning i natt till 2,15.

DAGENS AVSLAG

Jag hävdar det igen: det är bara Bajens klack som håller allsvensk klass. Laget är för dåligt och jag ger åter avslag för Hammarby. ”Giffarna” åker till Söder för att spela 0–0. Kan mycket väl ta poäng. Avstå favoritettan.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Ett mörker i går för oss djurgårdare när HV vann i förlängning men vi laddar om med fotboll i dag på Stadion. Trots problem inledningsvis med skador har det ramlat in lite poäng för Dif och när tabelljumbon Åtvidaberg står på andra planhalvan måste det bli seger för Stockholms stolthet, 1,70.

DAGENS DRAG

I förra starten blev det lite för tufft för att vara en årsdebut för 1 Tizoc J. Sin vana trogen flög han till spets men in på upploppet tog orken slut, inget ovanligt i en årsdebut. Innerspår i dag förvaltas på bästa sätt och i lopp 8, V5-5, på Sundbyholm sprintar han undan till seger.

DAGENS AVSLAG

Toppmöte i allsvenskan mellan de båda skånska lagen Helsingborg och Malmö FF och det blir en intressant match sportsligt sett men spelmässigt är den ointressant då det är svårt att skilja lagen åt. Jag står över.

GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Under 3,5 mål är en bra bank mellan Inter och Barcelona. Jag tror aldrig att vi får se fyra mål eller fler på San Siro inför avgörandet på Camp Nou, en retur som förvisso kan bli en målrik historia. 1,28 är taget.

DAGENS DRAG

Inter–Barcelona kryssade i gruppspelet och jag tror på samma visa nu till 3,15. Det handlar verkligen om ”första halvlek” i dubbelmötet där Barcelona har respekt och en lång bussresa i benen, medan Inter inte vill släppa in något mål på hemmaplan. Oavgjort passar båda lagen bra.

DAGENS AVSLAG

Superettan är i början av säsongen och ingen vet riktigt var lagen står än. Hammarby känns inte som en stabil vinnare mot Giffarna till 1,95, jag skulle vilja ha 2,20 i odds, och avvaktar med lir på Bajen.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!