”Har ett tungt derby i benen – nobbas”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee om onsdagens drag

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, onsdag 21 april 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL (Ny spelexpert på Sportbladet)

DAGENS SÄKRA

Lyon är för första gången i klubbens historia framme i semifinal i CL. Nu spår jag att äventyret tar slut. Bayern har visserligen en duo avstängd, men visade högform i helgen (7–0 mot Hannover). Ska även nämnas att Lyon alltjämt dras med skador på viktiga backar. Vettig etta till 1,73.

DAGENS DRAG

Det är inte så man tappar hakan av dagens utbud, men jag ser visst spelvärde i Udinese. Är bättre än tabellen antyder och har annonserat en stark startelva. Roma har 2–0 att gå på. Tungt derby mot Lazio i benen och större fokus på guldstriden i ligan. Etta, draw no bet, liras till 1,80.

DAGENS AVSLAG

Svenska cupen är rent generellt klurig – i synnerhet när man behöver lämna ut tips, innan lagens startelvor har blivit officiella. Degerfors rapporteras rotera ganska friskt i laget och Forward kan mycket väl överraska. Pass.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 I Saw You (V64-1) är uträknad och klar. Han är explosiv från start och sticker till ledningen i ett huj. Sen tål han att tåga hela vägen på den korta distansen. Spikas.

6 Oracle (V64-5) dundrar också till ledningen och därefter ska han inte behöva släppa någon förbi sig. Formen är kraftigt uppåt.

DAGENS DRAG

12 Quick Profit (V64-2) väljer jag att chansspika i en klurig omgång. Han långspurtade till vinst senast och gillar distansen. Det kan gå.

3 Middle East (V64-3) är det väl dags för nu? Senast avslutade han rappt. Bra läge, laddas för fullt.

8 Late Speed (V64-6) höll tappert senast och kan skrälla.

DAGENS AVSLAG

8 Roadshow (V64-2) är en urstark som herre återkommer efter vila. Han är inte trimmad i jobben och tränaren menar att han -be-höver loppet i kroppen. För mig låter det som en favorit i fara.

PATRIK FERNLUND (Medarbetare på Trav365)

DAGENS SÄKRA

Veckans V64-omgång ser enkel ut och det är stor risk för jackpott igen. 3 Niller (V64-6) gick jättebra efter galopp i debuten för Åke Svanstedt och visade mycket fin kapacitet. Går Svanstedts häst felfritt i kväll är det dags för seger.

2 I Saw You (V64-1) var riktigt bra senast. Spets och slut.

DAGENS DRAG

10 Lingesbo Chippen (V64-3) är en rätt bra fyraåring som möter lämpligt motstånd denna gång. Erik Adielsson är en mästare i sulkyn och skulle han hitta de rätta ryggarna under slutvarvet fäller hans häst många över upploppet. Värd att passa.

DAGENS AVSLAG

8 Roadshow (V64-2) har inte startat på flera månader och lär behöva lopp i kroppen innan han har formen på topp. Tränare Björn Röcklinger tror inte alls på sin häst och som favorit i en jackpottomgång känns han iskall. Schas!

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!