”Assyriska är bästa spelet”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee om torsdagens säkra

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 22 april 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Assyriska besväras fortsatt av en del skador, men såg ändå riktigt bra ut mot Norrköping senast. Når man upp till någorlunda samma nivå i kväll, så har jag mycket svårt att se hur Öster ska kunna vålla några problem. Flera bolag erbjuder 1,50 på ettan och det ska ses som spelvärt.

DAGENS DRAG

Cerro Porteno har inget att spela för och väljer därför att vila en rad ordinarie spelare. Racing är betydligt mer motiverat och oddsen har hamnat lite på sniskan. Dnb-tvåan liras till godkända 2,13.

Tror även att ett lätt försvagat Colorado får svårt mot ett ordinarie San Jose. 1,70 duger.

DAGENS AVSLAG

Visst, Fulham har en lite bökig resa i benen men det motiverar ändå inte att Hamburg trycks ned i odds runt 1,60. Saknar återigen viktige Janssen och offensivt tongivande duon Petric/Elia. Dnb-tvåan ligger närmare spel.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det är inte samma tryck i 6 Giant Superman längre som det en gång var och framför allt är han inte lika tuff i slutstriderna längre, de hårda loppen har satt sina spår. Nu möter han i stort sett bara hästar i samma kategori och med hans större grundkapacitet vinner han V65-1.

DAGENS DRAG

8 Bachelores Dream, V65-6, DD-2, har inte startat på över två månader vilket kanske är ett minus och med spår längst ut bakom bilen i starten försämras möjligheterna. Hon är dock väldigt tuff och med hennes inställning kan det räcka till seger ändå.

DAGENS AVSLAG

I SM-finalen, HV 71–Djurgården, är det jämnt skägg, som det bör vara mellan ettan och tvåan i grundserien. I går avgjordes det, precis som i de två föregående matcherna, i sudden death och att tippa en vinnare är omöjligt.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

HPK–TPS i den finländska hockeyfinalen och den som hade listat ut det för en månad sen bör adlas. Femman mot sexan i tabellen och den här finalserien lär bli lika jämn som tabellen visade. HPK spelar tajt bakåt och går sällan bort sig framåt. 1X till 1,42 räcker långt. Även ett par polletter på under 5,5 mål.

DAGENS DRAG

Ingen Agüero i hemmalaget och ingen Torres i bortalaget. Atletico Madrid–Liverpool är två anfallskanonjärer fattigare, inget att orda om. ”Pool” kommer att försöka få till ett så gångbart resultat som möjligt till returen. Blir ingen rolig historia utan nyss nämnda herrar. Under 2,5 mål spelas till 1,75.

DAGENS AVSLAG

Hamburg–Fulham, det borde i normala fall vara en betongetta utan dess like. Men efter att ha följt Roy Hodgsons gäng ute i Europa vågar jag inte röra hemmaoddset. Fulham kan överraska igen.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM