– Producerar för lite framåt

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens avslag

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 26 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Djurgården fick hjälp av Åtvidabergs FF att göra båda sina mål senast. Så givmilda är knappast Malmö FF. Skåningarna har massor av matchvinnartyper och måste ses med god chans mot ett Djurgården som spelmässigt inte alls har imponerat. Stark etta till 1,55 (Expekt).

DAGENS DRAG

Molde – med svenskarna Mattias Moström och Björn Runström – är på klar uppgång. Såg vasst ut senast mot Odd/Grenland och fick till slut till en kvittering. Sett till spelet borde de tagit hem samtliga tre poäng. Jag tror att utdelningen kommer nu istället. Odds: 1,90.

DAGENS AVSLAG

Henke Larsson har fått ordning på Landskrona Bois defensiv. Men framåt produceras det lite och jag tycker att Bois känns som en bräcklig favorit mot ett kapabelt – men lite ojämnt – Syrianska. Jag avstår spel helt.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

2 Celeber Sund (V65-3) såg fin ut i debuten för Lähdekorpi senast. Avslutningen var sylvass med 1.11 sista 400. Här ser det ut som pang till spets, sen är det över.

I V5-4 på Mantorp är 4 Zilver Boko klar vinnare. Han glänste vid segern på Solvalla senast och tar inte stryk nu heller.

DAGENS DRAG

2 Global Knight (V65-5) har bra chans från fint läge men om man vill ha med en rysare på dubbeln varnar jag för formstarka 11 Felix Use och duktiga Anna Isabelle Karlsson.

I V65-6 är Berglöfs racer 3 Ydra Briljant ett segerbud. Hon är startsnabb och dessutom fräsch och fin efter behandling.

DAGENS AVSLAG

15 Nisse (V65-6) har en svettig uppgift med många att runda. Ändå kommer han att bli hårt betrodd. Jag tror att han får svårt att runda allt om inte tempot blir upptrissat i täten. Plockas bort på DD.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Inte det lättaste att hitta något vettigt till den översta delen av panelen i dag. De så kallade säkra matcherna lyser med sin frånvaro och det är egentligen rött sken på samtliga favoriter. Men Dif är som bekant uselt och får det svettigt nere i Malmö trots att hemmalaget har tunga avbräck.

DAGENS DRAG

Jag är inte mycket för klyschan ”motivation slår klass”, men i dag litar jag fullt ut på de tre orden. Crystal Palace säkrar nytt kontrakt vid vinst över PL-klara West Bromwich. Det vore märkligt om inte spelarna i WBA omedvetet börjat fundera på en välförtjänt semester. 2,62 på Palace synas.

DAGENS AVSLAG

Skulle nästan behöva ett A4-ark för att fylla i alla avslag i dag. Norrköping, Örgryte, Valsta Syrianska och Molde är alla klara hemmafavoriter. Jag ger rött sken på samtliga. Lägger istället allt fokus på Crystal Palace.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!