”Dags för honom att göra en dålig match”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om fredagens säkra

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 30 april 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Valborgsmässoafton är ingen stor speldag. Kan -vara läge att ligga lågt. Går ju inte att säga att -någon match i ett NHL-slutspel är säker, men jag tror att Pittsburgh är ett nummer för stort mot ett slitet Montreal. Snart dags för Jaroslav ”Väggen” Halak att göra en svag match.

DAGENS DRAG

Som sagt tamt utbud och jag väljer att ta min moderklubb som dagens drag: Lindsdals IF. LIF har ett starkt lag den här säsongen, men har varit på tok för ineffektivt i boxen. Därav den svaga poängskörden. Karlskrona är inte som förr – och 2,85 (Unibet) på tvåan testas med minsta insats.

DAGENS AVSLAG

Metz höll på att jogga hem den franska andradivisionen innan laget föll i någon form av massiv kollaps och nu har laget tappat sin topp-placering. Trots åtta raka utan seger är laget på nytt favorit hos bolagen. En bräcklig sådan.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

V65 på Bergsåker, min hemmabana alltså och jag kan bjuda på en intressant spik. 4 Jullan är favorit men jag tror att hon går bet då hon innanför sig har 2 You Bet Hornline. Berghs häst är snabb ut och väl i spets blir det svårt för Jullan att plocka ner You Bet Hornline i V65-5, DD-1.

DAGENS DRAG

För några veckor sedan fick ni Ulvsås Elvis som klar till drygt fem gånger pengarna, i dag får ni -bättre betalt på draget. 2 Qvarting i V65-4 är inte snabb ut men i ett litet fält spelar det mindre roll och med sin styrka rundar han fältet till slut, för stark är han.

DAGENS AVSLAG

10 Simb Robitaille i V65-6, DD-2, är en häst som trivs -allra bäst när han finns med i täten i ett tidigt skede och så blir det inte i dag. Därmed anser jag att han är -iskall och väljer bort honom helt och hållet på kupongspelen.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Orkar Montreal med två praktskrällar på rad i Stanley Cup-slutspelet? Nej, det vägrar i alla fall jag att tro på. Nu väntar vassa Pittsburgh med en viss Sidney Crosby i spetsen och då tar det roliga slut. Pingvinerna vann tre av fyra möten i grundserien och fortsätter att visa att störst är bäst.

DAGENS DRAG

Karlskrona kommer till spel utan viktige anfallaren Pierre Nilsson. Ett avbräck nog så tungt. Lindsdal har hittills spelat riktigt bra men har inte riktigt lyckats stänga matcherna. Jag ger laget bra chans till sköna 2,85. Även några småslantar kastas in på Brage till höga 4,10. Kan överraska.

DAGENS AVSLAG

Det räcker inte med en massa stjärnor på gräsmattan i superettan, det har vi sett bevis på förr. Det jag såg av Assyriska i senaste matchen hemma mot Öster var bedrövligt. Får det tufft i Borlänge.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!