Experten: ”Väldigt tama”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens drag

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 1 juni 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Skellefteå FF är stabilt och tryggt. Har en bred trupp och var minst värt en poäng senast i den svåra toppmatchen i Piteå. Jag tror att SFF tar revansch när ett lätt överskattat Ersboda kommer på besök. ESK får det inte att stämma och det vänder väl inte i kväll? Odds: 1,80.

DAGENS DRAG

Jag tror inte det blir någon målfest på Edsborg i Trollhättan i dag heller. Det är mycket ångest hos jumbon FCT som gjort ett (!) mål på åtta matcher. Bois är också tama framåt och nu saknas dessutom forwarden Morten Nielsen. Under 2,5 mål känns väldigt sunt till runt 1,75 i odds.

DAGENS AVSLAG

Det har varit väldigt många överraskande resultat i träningsmatcherna inför VM. Det är mer träning än match över dessa landskamper och jag avstår från spel på träningsmatcherna även i kväll.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Ingen trav-V65:a i kväll. Det är galopp som gäller och då står jag över. Jägersro körs och redan i den första V5-avdelningen hittar vi en spik, 1 Propeller med Erik Adielsson. Från innerspår är chansen att behålla ledningen stor och lyckas han med det är mycket, eller snarare allt vunnet i V5-1.

DAGENS DRAG

Efter två raka misslyckanden på V75 får 8 Incredible Accent ladda om med ett ”vanligt” lopp. Han kan vara oerhört bra och även om han har ett tufft läge tycker jag att han är bättre än de övriga, om han fungerar. I V4-4, trioloppet körs han framåt direkt och för mig är det bara 4 Night Lie Star emot.

DAGENS AVSLAG

Träningsmatcherna duggar tätt inför fotbolls-VM och coachena testar lite olika uppställningar. Det är inte lätt att veta hur det står till med motivationen hos de bästa spelarna och det är vanskligt att spela på förberande matcher till VM.

GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Skellefteå har vunnit alla sina tre hemmamatcher hittills i division 2 Norrland och blir ett topplag att räkna med i serien. Jag tycker att 1,70 mot mittenlaget Ersboda är bra betallt. Det blir säkert målsnålt, men Skellefteå vinner.

DAGENS DRAG

Portugal har genom åren alltid haft svårt att göra mål och vi kommer att se samma bollrullande denna gång. Fysiskt starka Kamerun kommer att försvara sig bra och jag tycker att krysset ligger nära till hands. Till ett riktigt bra odds dessutom – 3,45.

DAGENS AVSLAG

Nej, alldeles för lågt odds på Holland i denna match mot en annan VM-nation, Ghana. Oddset 1,30 är som att spela ett Serie A-lag mot ett Serie C-lag. Nej, det köper jag inte alls. Jag avstår från spel.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM