”Dra inte för stora växlar av segern”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om onsdagens avslag

Foto: stefan jerrevång
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, onsdag 2 juni 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Finner den brasilianska ligan klart spelvärd och tror mig ha hittat en stark vinnare i Fluminense. Vitoria är beskedligt på resande fot och har nya avbräck i Concecaio, Bida och avstängde nyckelspelaren Elkeson. Totalt saknas sex spelare. Fluminense uppträder allt bättre. Bra etta till 1,60.

DAGENS DRAG

Serbien var inte bra senast, men kan betydligt bättre och återfår dessutom flera viktiga kuggar. Klart värre är det i Polen, som är försvagat. På frånvarolistan återfinns vasse Jelen, defensive mittfältaren Murawski, spelfördelaren Obraniak och lagkaptenen Zewlakow. Sund etta till runt 1,80.

DAGENS AVSLAG

Ska inte dra för stora växlar av Sveriges seger mot Bosnien. Till kvällens bortamatch mot Vitryssland har flera spelare lämnat truppen. Mellberg, Svensson, Källström och Bajrami har inte följt med till Minsk. Om syn? Dnb-etta.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

7 Havbergs Gidde (V64-4) är en vinnartyp som bör ha toppchans när jackpotten ska fördels på Vaggeryd. Han var mycket bra vid segern senast och spikas.

6 Mr Wade (V64-5) är en segermaskin som brukar bolla med motståndet. Här kan det bli dödens, men det klarar han galant. Singlas.

DAGENS DRAG

2 Maxwell Mayday (V64-1) hade vunnit ett tufft långlopp näst senast utan galopp i sista sväng. Nu jagar han revansch.

4 Nice Dream D.E. (V64-3) är ett kul bud i ett svårt lopp. Bäst bakifrån, smyger.

2 Belinda Sign (V64-6) har hittat en kuslig formtopp i ny regi. Måste streckas.

DAGENS AVSLAG

8 Lovelorn (V64-3) är den tidiga favoriten i ett vidöppet lopp. Han var inte som bäst senast och har heller inget bra utgångsläge. Är inte det här en favorit i fara så finns det väl inga såna?

PATRIK FERNLUND (Medarbetare på Trav365)

DAGENS SÄKRA

2 Belinda Sign (V64-6) har varit fruktansvärt bra på slutet och senast spurtade hon sylvasst i ett tufft lopp på Solvalla. Lättare motstånd i kväll och från ett bra läge känns hon svårslagen.

6 Mr Wade (V64-5) radar upp segrarna och vinner i kväll igen.

DAGENS DRAG

6 Liberty Lane (V64-4) var fin senast vid segern och är en rätt så lovande häst. Är rätt så startsnabb och skulle han komma till ledningen kan det räcka hela vägen.

11 Nasty Composite (V64-1) är urstark och borde krossa allt. Givet förstastreck.

DAGENS AVSLAG

Omgången känns tråkig och det är svårt att tända till efter Elitloppshelgen. När V64 lämnar huvudstaden borde landsortsbanorna få till bra lopp, men klassen på omgången är rätt så dålig och hästarna i V64-3 håller låg klass.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!