”1,60 på ettan – klart spelbart”

Spelexpert Ulrik Sandebäck om lördagens säkra

SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 5 juni 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Hammarby TFF är starkt hemma på Söderstadion och möter i dag ett klart lämpligt motstånd i Forward. 1,60 ger den ettan – klart spelbart. IFK Motala har form och är stabilt hemma. 1,70 mot ett lätt överskattat Tord är taget.

DAGENS DRAG

Karlstads BK är ett intressant lag i tvåan. Laget spelar en offensiv och bra fotboll. Möter nu Utsikten borta – spelar dock ej på sin normala hemmaplan – och laget saknar dessutom sin vasse förstekeeper Gabriel Wehling. Karlstadstvåan ger 3,20 hos Ladbrokes. Ett överodds.

DAGENS AVSLAG

Det finns en hel del svåranalyserade matcher i den svenska ettan och tvåan i dag. Jag spelar med låga insatser igen. Mest svårlöst? Östersunds FK hemma mot Valsta Syrianska. Den avstår jag definitivt.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

10 Jaguar Ruda (V75-6) är bästa spiken i Rättvik i dag. Han har onekligen samlat ihop till en seger. Senast avslutade han rykande efter en alldeles för sen lucka i ett V75-lopp. Kör! I V75-2 gynnas 7 Cheek Ribb av två strykningar och det börja likna en frispark utan målvakt. Bara att toffla in den?

DAGENS DRAG

4 Target Player (V75-1) leder väl från start till mål? 5 Dust All Over (V75-3) har hittat en formtopp och kan mycket väl blixtra förbi allt i spurten. 11 Miskos Padus (V75-4) är omgångens megaskräll. Han ser jättefin ut. Kan vindsnabba 8 Dear Jackie (V75-7) vara lösningen? Är lite inne på det.

DAGENS AVSLAG

6 Hot Pot (V75-4) var sanslöst bra i söndags då han mosade allt trots ett tufft lopp. Nu är han favorit på V75, motståndet är hårt och det stygga loppet kan sitta i benen. Jag vädrar favorit i

fara.

GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

Real Betis slåss för att gå upp i spanska La Liga och är på delad tredjeplats

i Segunda med tre omgångar kvar. Betis har bara förlorat två av 19 hemmamatcher och ger nu 1,40 hemma mot Numancia, som inte har något att spela för. Ghana mot Lettland är också en bra etta till 1,65.

DAGENS DRAG

Krysset på USA mot Australien till 3,20 i odds lockar. Två lag som laddar för VM på neutral plan i Sydafrika och det handlar om två välorganiserade lag som hittar på få överraskningar. Jämnt och målsnålt.

DAGENS AVSLAG

Rumänien är favorit till 1,80 mot Honduras på neutral plan i Sydafrika. Rumänien ska inte till VM men det ska Honduras som är ganska svårslaget och fysiskt starkt. Jag avstår Rumänien.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM