”Inte spelbart – trots massiv klasskillnad”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens avslag

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 7 juni 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Helgens spel blev helt lysande – i princip alla gick in. Men nu är det vardag och tamt utbud igen ... Dagens mest sunda spelbara favorit tycker jag att Oddevold är hemma mot Gunnilse till 1,85. Oddevold är kapabelt och mycket bra vid hemmafavör.

DAGENS DRAG

Det skiljer inte speciellt mycket mellan Ersboda och Teg. När dessutom Ersbodas bäste spelare, skyttekungen Daniel Larsson, saknas (avstängd) minskar skillnaden än mer. Dagens minipeng får Teg, som slarvade bort segern senast på stopptid, till 5,35 hos Nordicbet.

DAGENS AVSLAG

Brasilien ska naturligtvis vinna alla dagar i veckan mot Tanzania i Tanzania. Men några dagar före VM chansar knappast Dunga och 1,05 är inte spelbart trots den massiva klasskillnaden mellan lagen.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

5 Target Hoss (V65-1) är ett toppsto. Hon var bara anständig i comebacken men här släpps hon till spets och sen är loppet kört. Spik.

3 Update (V65-3) var kanonbra senast på Solvalla där han fick gå i dödens sista rundan i ett rövargäng. Nu är det lite enklare emot och han bör vinna ganska lätt.

DAGENS DRAG

3 Ewe Palema (V65-5) har skramlat ihop till en seger. Senast blev han hängande i spåren och backade ner i kön. Spurten var vass i skymundan mot mycket bra hästar. Den här gången luktar det tidig ledning – bra chans.

10 Oracle (V65-6) gick strålande efter galopp i Kungapokalen senast. Givet drag.

DAGENS AVSLAG

11 Vånga Trick (V4-4) blir hårt spelad i ett profillöst Triolopp. Han är inte alls att lita på och har nästan för vana att galoppera i starten. Jag spelar inte en krona på honom som vinnare.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Vi har ett nattsvart spelutbud framför oss och fotbolls-VM har nog aldrig vart mer efterlängtat för oss spelare. Efter mycket grävande vänder vi oss mot Finland och VPS–FC Haka. Ett mål på de fyra senaste matcherna har det här mötet bjudit på. 1,65 på under 2,5 mål är en idé.

DAGENS DRAG

Toppmöte i division 2 norra Svealand där jag tar ställning för serieledaren IK Frej borta mot Sollentuna. Frej har visat sig vara galet diciplinerat där defensiven är det självklara vapnet till segrarna. Sollentuna känns inte lika pålitligt, förlorade nyligen mot jumbon. Räcker med ett mål för Frej?

DAGENS AVSLAG

Ersboda svarade för en läcker upphämtning borta mot Skellefteå senast. 0–2 blev till slut 3–3. Starkt. Men till kvällens match hemma mot Teg saknas en hel del spelare, varav skyttekungen är en. Pass.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!