– Sverige tar ett jättekliv mot gruppsegern i kväll

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens säkra

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 7 juni 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Sveriges U21-landslag tar ett jättekliv mot gruppseger och fortsatt play off till EM-slutspelet vid seger i dag i Halmstad mot Montenegro. Det tror jag Blågult fixar ganska lätt. Man var det bättre laget redan i bortamötet och vann det med 2–0. Nu blir det en ny seger till 1,40.

DAGENS DRAG

Sporting Fingal kan vara värt en minipeng idag borta mot Dundalk i den irländska ligan. Dundalk fick tre av sina bästa spelare utvisade senast och nu är samtliga av kuggarna avstängda. Bet365 erbjuder 2,38 för Sporting Fingal-seger med pengarna tillbaka om det blir kryss.

DAGENS AVSLAG

Det finns några irländska lag som blivit för stora favoriter i kväll. Tänker på St Patricks hemma mot Bray. 1,15 rör jag inte i den ligan … Även 1,65 för Bohemians-tvåan känns icke spelbart.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Inte många trodde att 7 Sebastian K. skulla vinna Kungapokalen men efter en snygg styrning av Adielsson tog han hem knappa miljonen. Nu är det ett test inför Derbyt om tre månader och han susar till ledningen och sedan får dem andra svårt att få tag på honom i V65-5, DD-1.

DAGENS DRAG

12 Boman i V65-4 fattade jag tycke för när han vann ett lopp där jag hade honom som avslag, men efter det har han inte varit så bra. Senast var han dock tillbaka igen. Utnyttjar han springspåret på tillägg är han ikapp starthästarna tidigt och då slår han klorna i dem sista halvvarvet.

DAGENS AVSLAG

Innan 8 Elliot Hall lärt sig att hålla sig till trav lägger jag inga pengar på honom, han galopperar alldeles för ofta. Han har en hel del ?i sig men i dagens konkurrens, V65-6, DD-2, går det inte att galoppera och ändå vinna.

GLENN STRÖMBERG (Tipsexpert hos Expekt)

DAGENS SÄKRA

VM närmar sig med stormsteg och det mesta handlar om att undvika skador i genrepen. Portugal tar sig an Mozambique och klasskillnaden ska vara så stor att 1,15 i odds fungerar som en bank en annars ganska tunn tisdag spelmässigt.

DAGENS DRAG

Efter Öppna franska vänder spelarna blicken mot den korta grässäsongen och i Halle tycker jag att Kohlschreiber är för stor favorit till 1,40 mot den rutinerade och snabbe Stepanek. 2,80 på Stepanek är tilltalande.

DAGENS AVSLAG

Federer till 1,02 avstår jag när han kommer från gruset i Paris och ska spela på gräs i Halle mot finske veteranen Nieminen. Risken känns större än vad favoritoddset på Federer antyder.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!