”Rammat av skador – pass”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om torsdagens drag

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 10 juni 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

I dag blir det golf för hela slanten. Nyckeln till framgång på TPC Southwind är att träffa fairway och det är Brian Gay bäst på (på hela touren). Är regerande mästare efter att ha vunnit denna tävling i stor stil i fjol. Har tveklöst chans att försvara titeln. 1,73 i headen mot Rollins är intressant.

DAGENS DRAG

D. Toms hämmas något av en axelskada (tappar runt fem meter från tee), men detta ska inte påverka allt för mycket och han såg vass ut senast. Därtill har han ett sjukt snyggt facit på TPC Southwind och borde gälla som favorit mot Villegas. Svenska Spel har hamnat snett. 2,10 är spelvärt.

DAGENS AVSLAG

Strömsgodset infriade förväntningarna i går, men i övrigt bjöd Norska cupen på en hel del överraskningar och jag väljer att stå över i dag. Start är till exempel rammat av skador, då sex a-lagsspelare är indisponibla. Pass.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Det kommer inte att dröja länge innan 7 Man on the Moon (V65-1) sitter i ledningen, för han är verkligen rapp iväg bakom bilen. Kort distans passar alldeles utmärkt. Tarzan Melander har full form på stallet, inte bara Elitloppsvinnaren Iceland, utan hans hästar vinner i parti och minut nu.

DAGENS DRAG

Med lite tveksam form på några av konkurrenterna känns 9 Nightbreed aktuell i V65-6. Det kommer säkert bli körning från start och då kan Örjan smyga med och hitta en bra position, det är han världsbäst på, och när det nalkas upplopp låter han Nightbreed sträcka ut ordentligt.

DAGENS AVSLAG

Från ett bättre läge hade jag inte dissat 12 Global Miracle i V65-3, men från tolfte spår kommer han att få väldigt svårt att få tag i till exempel 5 Amaru Boko. Tre raka pallplatser för Global Miracle – i dag blir han som bäst tvåa.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Norska cupen där ett hemmastarkt Start tar sig an nästjumbon i Adecco-ligan, Sandness Ulf. Hemmalaget med sylvassa duon Ole Martin Årst och Christer Kleiven i högform satsar förstås fullt på cupen. Gör potatismos av dagens gäster. 1,20 – ränta.

DAGENS DRAG

3–0, 3–0, 2–1, 1–0, 3–1. Där har ni FC Hakas fem senaste hemmamatcher mot dagens motståndare, KuPS. Visst, nu verkar KuPS vara snäppet vassare än förr, men jag håller ändå Haka högre. Bortalagets försvarsspel vacklar och traditionens makt är som bekant stor. 1,80 är taget.

DAGENS AVSLAG

H2H-möte mellan Jeremy Wariner och landsmannen Angelo Taylor. Den förstnämnde är en vansklig favorit i mina ögon, då Taylor i år är fyra tiondelar bättre. Wariner måste visa mer innan han får Holms förtroende.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM