”Det går inte att tro på Frankrike”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om fredagens avslag

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 11 juni 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Äntligen VM! Och så spelar jag finskt... Men Jaro FF känns som en mycket sund vinnare – Alexei Eremenkos lag har form och föll oturligt borta mot ett starkt HJK senast. Men spelet såg riktigt vasst ut. Nu möter Jaro ett svagt och formlöst Jyväskylä. Bra etta till höga 2,00.

DAGENS DRAG

FOC Farsta har jag med framgång rekat i den här rutan tidigare. Då skrev jag att FOC är underskattat – så är läget fortfarande. 08-laget spelar den trevligaste och piggaste fotbollen i serien – men har haft lite stolpe ut. Ettan till 2,65 hos Unibet mot Enskede är ett intressant spel.

DAGENS AVSLAG

Frankrike är så utdömt av alla att man skulle kunna tro på laget bara av den anledning... men det går bara inte. Ändå ger bolagen bara ned mot 1,90 i premiären mot ett kapabelt Uruguay. Avstå, avstå!

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

I sin senaste start visade 2 Quissi Du Goutier (V65-5) sin klass när han från position utvändigt ledaren hade full koll på fältet. Han gjorde vad han behövde och även om Crusinjo spurtade bra invändigt tror jag inte att Quissi De Gauiter var tom i mål. Robert Bergh kör hem det här.

DAGENS DRAG

Hopplöst osäker, men väldigt stark och skulle gärna haft ett varv till. Omdömet gäller 2 Raisa de Bellouet (V65-6) som inte var trött när galoppen kom senast. Det hade gått för sakta första varvet och då blev det galopp när hon skulle speeda. Svanstedt är dock expert på den här typen av hästar.

DAGENS AVSLAG

14 Vildvitter (V65-4) trodde jag mycket på senast, men insatsen var sådär. Nu ser det inte bättre ut, i alla fall inte läget, men kanske motståndet. Det kommer i alla fall bli tufft, oavsett läge, för honom.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Gunnilse gjorde en formidadel andra halvlek borta mot svårspelade Oddevold senast. 4–0 blev det till slut – imponerande. Försvarsspelet fungerar prickfritt och när anfallspelet samtidigt klaffar – ja, då är Gunnilse inte lätt att bemästra. Annelund får en svettig kväll. 1,45.

DAGENS DRAG

Okej, jag vet att en värdnation aldrig har förlorat en VM-premiär. Men när hade vi senast en lika värdelös värdanation som Sydafrika? Jag vägrar tro att 80 000 tutande hemmafans kan rädda dem i dag. Det är för mig ett under om de löser åttondelsfinal. Mexiko alldeles för bra. 2,62 – tack.

DAGENS AVSLAG

Frankrike favoriter mot Uruguay? Hallå? Bor vi på samma planet? Så vitt jag vet så borde inte fransmännen ens befinna sig i Sydafrika. Tacka Team Hansson för det. Tror att de blir jumbo i Grupp A.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!