”Argentina och Messi är helt enkelt för bra”

Spelexperten Glenn Hysén om lördagens spel

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 12 juni 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

IFK Hässleholm har inget starkt lag och plågas samtidigt av avbräck. Offensive kreatören Burim Rexhepi är skadad och nyförvärvet Guy Lema (målskytt direkt senast) är avstängd. Ska få stora problem i Lindsdal. Lindsdal har underpresterat – men är bra i grunden. Stark etta till 1,40.

DAGENS DRAG

Östersunds FK saknar alla sina fyra brittiska importer i dag. Jonathon Routlegre och Marvin Williams är ­avstängda, skyttekungen Joe Holt har flyttat hem och tränaren Lee Makel ska ­tydligen inte spela mer. Carlstad United har inga skador. Ettan spelas till fina 2,15 hos Nordicbet.

DAGENS AVSLAG

Vi är många som lär se mycket på VM – men för er som måste prioritera: avstå Sydkorea–Grekland. Två lag som prioriterar försvars­spel till hundra procent och lever efter mottot: det är viktigast att inte förlora. Avstå spel.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

8 Hallsta Lotus (V75-4) är den solklart bästa spiken i Östersund i dag. Han övertygade stort när han vann Elitkampen på Solvalla ­senast. Då krossade han allt från dödens. Läget är förstås mindre bra, men det värsta som kan hända är att han hamnar i dödens igen. Mot lite sämre motstånd än senast.

DAGENS DRAG

12 Alvena Pampas (V75-1) är en hårding som mycket väl kan runda allt trots ett minst sagt taskigt utgångs­läge. 10 Robin Ru (V75-2) har glänst på slutet och har toppchans. Jag väljer att chans­spika. 13 Eges Bobbo Thrust (V75-5) visar knallform och är härligt bortglömd. Draget i ett omöjligt lopp.

DAGENS AVSLAG

5 Lexington Ås (V75-1) gav sig i ledningen på ­Solvalla senast och jag var inte imponerad. Men det var tydligen spelarkåren som gjort honom till en solklar streckfavorit. Ska vi inte säga schas!?

GLENN HYSÈN (Tipsexpert hos Unibet.)

DAGENS SÄKRA

Jag tror att Argentina har en ypperlig chans att slå ­Nigeria i dag. Argentinas offensiv med Messi i spetsen ska helt enkelt ­vara för bra för Nigerias tveksamma defensiv. Oddset ligger just nu på 1,45 och jag spelar med hög insats.

DAGENS DRAG

Sydkorea mot Grekland känns som en väldigt mål­snål och tät match och jag tror att det är god chans att lagen delar på poängen här. Oddset på oavgjort ligger på 3,00 just nu. Jag tycker att det är värt att syna detta med medelhög insats.

DAGENS AVSLAG

Oddset för att England ska besegra USA är nere i 1,50. Vi ­måste komma ihåg att USA gjorde det väldigt bra i Confederations Cup i fjol. Jag tycker att England har ­blivit alldeles för stor favorit och ­undviker att spela till detta låga odds.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!