”Danmark väger för lätt”

Spelexperten Ulrik Sandebäck om måndagens spel

SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 14 juni 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Holland saknar troligen Arjen Robben men har ändå nästan ett komplett lag. I alla fall offensivt med spelare som Kuyt, Sneijder, van der Vaart och snipern van Persie. Danmark väger normalt alldeles för lätt här. Ettan går att finna till 1,53 hos Bet365. Känns tryggt.

DAGENS DRAG

Det finns massor av vettiga spel att göra på Holland – som lär ha väldigt stort bollinnehav i dag – mot Danmark. Ett är hörnspel. Att Holland kommer först till nio hörnor ger 3,00 hos Bet365 – det känns klart högt. Den fege kör Holland först till sju hörnor till 1,65.

DAGENS AVSLAG

Kamerun har fått en stökig förberedelse inför det här mästerskapet där Roger Milla och skyttekungen Eto’ har stått för rubrikerna. Nu ska Eto’o spela – men jag att tycker Kamerun är för stor favorit mot japanerna.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

6 Hubbub (V65-4) var inte som allra bäst senast, men desto rejälare gången innan det. Han har vettig chans att fronta, men kan vinna bakifrån eller från dödens också. Sammantaget tror jag att han vinner detta fem–sex gånger av tio, och det räcker för att spika.

DAGENS DRAG

Fyra hästar höjer sig över övriga i V65-1. 8 Spirit of the Day har sämsta läget och därmed också sämsta chansen av dessa – rimligtvis. I gengäld blir hon betydligt mindre betrodd vilket trots allt gör henne streckvärd. Fast vi får nog hoppas på -överpace.

DAGENS AVSLAG

3 Indian Laday (V65-4) är en fin travare, men med skallen verkar det vara si och så. Näst senast såg han ut att gå mot segern, men vek ner sig mot Hubbub. Får vinna lopp innan jag haussar.

TOBIAS HOLM

DAGENS SÄKRA

Jag vet inte ens om danskarna själva tror på poäng i dag, jag gör det i alla fall inte. Holland har en offensiv av sällan skådat slag och risken/chansen är överhängande att vårt trevliga grannland får en oerhört otrevlig start på den här turneringen. Allt över 1,50 får betraktas som galet bra. Syn!

DAGENS DRAG

Italien brukar som bekant inleda turneringarna med en tröghet som mest liknar ett PRO-möte. Tror inte på någon skillnad den här gången. Paraguay är inga skojare, slog bland annat Brasilien i kvalet. Ramstarkt försvar och vassa anfallare. Känner ni också kryssdoften? 3,30.

DAGENS AVSLAG

Visst, det är klasskillnad mellan Skärhamn och -Oddevold. Men 1,17 på en tvåa i den här serien är inget annat än förbjuden frukt. Ett vilt kämpande Skärhamn kan stå emot en stund. Svettas för 1,17? No thanks.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!