”Ett av VM:s svagaste lag”

Spelexperten Ulrik Sandebäck om tisdagens spel

SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 15 juni 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

VM-spelen funkade bra i går med Holland och Japan i spetsen – även Bomben briserade till 2 597,07 gånger pengarna. Nya Zeeland rankas som VM:s klart svagaste lag. Saknar nu dessutom en av sina största profiler. Slovakien spelas till 1,50. Stark vinnare.

DAGENS DRAG

IFK Norrköping har jag spelat emot en hel del den här säsongen. Men nu tycker jag att det finns spelvärde i Peking till fina 2,15. Örgryte har nedåtform och saknar nyckel-spelare som Dennis Jonsson, Alvaro Santos och Sebastian Johansson.

DAGENS AVSLAG

Favoriterna känns väldigt starka i dag. De som jag sviker är kryssen i målskytte-headarna Fabiano–Kaka och Kalou mot Ronaldo. Jag finner inget spelvärde där – men i grunden gillar jag kryssen på sådana spel.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Med en startsnabb häst som 6 Campari Akema som dessutom är stark och har vinnarskalle känns det inte speciellt oroligt att utse honom till dagens klara, och spik på V4 i den tredje avdelningen, LD-2. Claes Svensson är målmedveten och han kör framåt direkt på Örebro där det är viktigt

DAGENS DRAG

Kan 6 Coldplay Pellini i lopp 6, V5-3 på Jägersro lura favoriten 1 Majestic Kronos på ledningen? Ja det är nog Thomas Uhrbergs taktik inledningsvis. Coldplay Pellini är en utprgälad sprinter i mina ögon. Tar han ledningen och får bestämma en bit kan han rinna undan till seger.

DAGENS AVSLAG

I lopp 4, V5-1 på Jägersro kanske 5 Sundance Clover får bestämma för mycket i spets och då kan han vinna, men tioåringen har inte samma moral som tidigare och full distans kan bli för långt.

Glenn Hysén

DAGENS SÄKRA

Brasilien har haft starkare upplagor än den trupp man skickar till årets VM. Man har dock ett tillräckligt slagkraftigt lag för att tämligen enkelt slå Nordkorea. Oddsen är nere på väldigt låga nivåer, men det är sällan en match i VM-sammanhang är så säker som denna.

DAGENS DRAG

Jag prova en liten slant på oavgjort i Elfenbenskusten–Portugal. I mina ögon är detta två jämna lag och jag tror att båda lagen är väldigt rädda för att riskera att förlora denna viktiga öppningsmatch. Ska vi säga 0–0 eller 1–1?

DAGENS AVSLAG

Slovakien som normalt slå Nya Zeeland. Kiwi-laget har dock spelat upp sig rejält i träningsmatcherna och med Premier League-spelaren Ryan Nelson som general i backlinjen tror jag att Slovakien kan få svårt att få hål.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!