”1,50 duger gott”

Spelexperten Steven-Lee Holmdahl om onsdagens spel

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 17 juni 2010.

Steven-Lee Holmdahl

DAGENS SÄKRA

Argentina svarade för

en klart godkänd premiär-insats mot Nigeria. Segersiffrorna 1–0 var i underkant och Maradona har inga direkta problem i sitt lag (småskadade Veron lär vilas). Sydkorea ska inte underskattas, men jag spår att klasskillnaden tillslut tar ut sin rätt. 1,50 duger gott.

DAGENS DRAG

J.S. Park gjorde visserligen mål senast, men är ingen naturlig målskytt. Messi var bra mot Nigeria, men hittade inte nätet. Skulle nästan bli förvånad om han inte gör det i dag och lirar 2,45 i ”mötet” med Park. Finns även visst värde i Nigerias 2,06. Har vettig chans mot ett uddlöst Grekland.

DAGENS AVSLAG

H2H i golf är klart lurigt. Väljer troligen att stå över alla dagens ”headar” i US Open, men framförallt vill jag sätta rött ljus för oddset på Steve Stricker. Känns mycket märkligt att han hålls som favorit, trots sjunkande formkurva.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Från min sida fanns det tveksamheter kring formen på 2 Victory Love inför förra starten, V75 på Rättvik. Att det inte var något fel visade han med eftertryck vid segern och det finns ingen anledning att tro att formen inte ska vara lika bra i dag och då är han en självklar vinnare i V65-6, DD-2.

DAGENS DRAG

Det är ett år sedan 8 Rulle Ru startade och då var han en fartfylld häst som oftast galopperade bort sig. Han är förmodligen fortfarande fartfylld men kanske har fått ordning på sina ben. I lopp 4, V5-1 på Bergsåker gör han comeback och för mig är han streckvärd direkt, trots läget och några bra emot.

DAGENS AVSLAG

Fotbolls-VM har inte varit någon höjdare så här långt, med undantag för Tyskland och i synnerhet Özil. Frankrike är favorit mot Mexiko och med tanke på hur matcherna sett ut är Frankrikes favoritodds inte intressant.

Tobias Holm

DAGENS SÄKRA

Det var stundtals en fröjd för ögat att se Maradonas Argentina senast. Nu stannade siffrorna vid 1–0, men det kan tillskrivas Nigerias målvakt Enyeama och den svenska försvarsorganisa-tionen. Sydkorea har ett bra lag, men jag kan aldrig se hur man ska orka stå emot under 90 minuter.

DAGENS DRAG

Grekland känns lika spännande och fantasifullt som landets ekonomi. Förstår inte hur man trollar sig fram till mästerskap efter mäster-skap. Lagerbäcks Nigeria gjorde det helt okej, efter förut-sättningarna, i premiären. Nu kräver jag och 155 miljoner Nigerianer tre poäng. 2,10 – spel!

DAGENS AVSLAG

Oddevolds form känns inte hundra. Knapp seger senast mot jumbon Skärhamn. Då hade jag ett avslag som byggde på att vi inte ville svettas för 1,17. I dag bjuds vi 1,20. Samma princip gäller.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM