"Ett av VM:s sämre lag"

Spelexperten Ulrik Sandebäck om fredagens spel

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 18 juni 2010.

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

VM-spelen gick bra i går, nu hoppas vi att även England visar att favoriterna pallar för trycket i den andra omgången. För motståndet svarar ett svagt Algeriet som var direkt blekt i öppningsmatchen och är ett av mästerskapets sämre lag. Ettan går att spela till 1,28.

DAGENS DRAG

IFK Hässleholm spelade jag emot i lördags – med bra resultat. Men IFK stod upp klart bättre än för-väntat och återfår nu lagets två stora kreatörer Burim Rexhepi och Guyguy Lema. Jätteplus. Bottenkollegan Ljungby -hemma är därmed en passande uppgift till 2,25

DAGENS AVSLAG

FK Linköping är ett ständigt avslag i den här spalten – så även den här gången. Den tunga serie-favoriten har nu även ekonomiska problem och det gör inte ettan direkt starkare mot ett pånyttfött Tenhult. Avstå.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Efter 09 första 500 släppte Klaus Kern spetsen till Sundbys Gidde som sedan blev en bromskloss. 200 kvar fick 7 Fram luckan och då spurtade han bra i det lopp som Quantum Oliver vann på Elitloppslördagen. I V65-6, DD-2, tror jag Kern kör Fram till spets och stannar där hela vägen hem.

DAGENS DRAG

11 Eldoret tog en tredjeplats med mer-smak under Elitloppssöndagen. Han inledde utvändigt om ledaren, blev avlöst och när han vred på avslutade han 11 sista 400. I V65-1 har han 20 meters tillägg men för mig är han klart spelvärd och det innebär att Klaus Kern inleder och avslutar V65:an.

DAGENS AVSLAG

Precis som många andra blev jag imponerad av Tyskland och framförallt Özil i den första matchen. Serbien å sin sida förlorade oväntat men är bättre än så. Jag tycker att oddset på Tyskland är alldeles för lågt.

Tobias Holm

DAGENS SÄKRA

England lyckades inte, trots en magisk start, besegra USA. Visst, det är lätt att skylla på Greens jätteblunder, men sanningen är att England inte alls kom upp i normal standard. Det kan bara bli bättre. Britterna lär ha tuggat taggtråd och stackars Algeriet får sota för debaclet senast. Etta!

DAGENS DRAG

Den bedrövliga förstarundan är äntligen över och nu kommer vi att få se fotboll i stället för ”fotboll”. Vilket bevisades i går. Bolagen ligger fortfarande knepigt högt på överspelen och det är något vi spelare måste utnyttja. USA är bra, Slovenien lever på sin inspiration. Över 2,5 mål betalar 2,50.

DAGENS AVSLAG

Var Tyskland så förbaskat bra? Eller var det Australien som var kass? Jag är inte säker. Därför känns tyskarnas 1,50 mot ett försvarsstarkt Serbien inte alls speciellt lockande. Jag passar Tyskland en runda till.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM