– Holland har vettig chans att slå Japan

Spelexperten Glenn Strömberg om lördagens säkra

Foto: ANDREAS BARDELL
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 19 juni 2010.

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Japan är ett hårt jobbande kollektivt som krigade hem tre poäng mot Kamerun. Nu blir det samma taktik – fast motståndet är för bra. Robin van Persie och ­kompani missar knappast det här läget. Holland går att hitta till 1,45 hos Nordicbet. Sveriges damer slår Tjeckien i VM-kvalet.

DAGENS DRAG

Det är prestigemöte i den sydöstra tvåan i dag. ­Höllviken med fem före detta Klagshamnsspelare i laget (!) måste ha riktigt bra chans hemma mot just Klagshamn. Höllviken har en helt annan kvalitet med dessa fem spelare, där anfallaren Björn Larsson är den store stjärnan. Etta till 1,85.

DAGENS AVSLAG

Det finns en hel del ­bräckliga favoriter i Superettan i dag. Jag tycker ­både Giffarna Sundsvall och IFK Norrköping ger för dåliga odds i två ­ganska luriga bortamöten. Kryssrisk i båda matcherna. Avstår.

Per Nicklasson

DAGENS SÄKRA

Tre spikar hade jag på mitt ursprungliga tipsförslag i tisdagens tidning, men ­alla har i mitt tycke blivit för stora favoriter. Jag håller ändå fast vid 6 Farmfurir i V75-5. Insatserna på slutet gör att jag tror att Stamping får svårt att ta in 40 meter på honom.

DAGENS DRAG

Om jag känner mig lika ­modig när det är dags att fylla i V75-kupongen som jag gör när jag skriver detta kommer jag att spika 11 Michelle Perry i V75-2. Hon är långt ifrån stenklar, men såg dunderfin ut senast och bara streckad på 12 procent, så spelvärdet på henne är högt.

DAGENS AVSLAG

Jag blir inte speciellt ­förvånad om 7 Global ­Jewel vinner V75-2. Men jag tycker att hon är ­alldeles för stor favorit och som sådan ska hon absolut synas.

Glenn Hysén (Tipsexpert hos Unibet)

DAGENS SÄKRA

Holland bör ha en vettig chans att besegra Japan. Visserligen imponerande inte Holland speciellt mycket i 2–0-segern i premiären, men jag är övertygad om att detta namn­kunniga lag har mer att ge i dag. Då vinner man mot ett medel­måttigt Japan.

DAGENS DRAG

Ghana spelade väldigt stabilt mot Serbien och tog till slut en rättvis seger, även om målet kom på en billig straff som serberna bjöd på. Australien blev helt utspelade av Tyskland och ­utan avstängde Cahill bör Ghana ha en vettig chans till seger här.

DAGENS AVSLAG

Varken Kamerun eller ­Danmark imponerande i den första omgången. ­Båda ­lagen har stora ­problem att göra mål och för mig är det nästan ­omöjligt att ­spekulera i vilket av ­lagen som får fart på målskyttet här.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM