”Ettan spelas till nyttiga 2,35”

Spelexperten Ulrik Sandebäck om dagens drag

SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 21 juni 2010.

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Degraderade Motala AIF har fått upp farten i den sydöstra tvåan. Ett starkt försvarsspel och en ganska spetsig offensiv gör troligen att laget tar steget tillbaka till ettan direkt – där Maif så klart hör hemma. I dag väntar ett toppmöte hemma mot Kenty. Ettan ger 1,80. Sunt spel.

DAGENS DRAG

Schweiz dras med skadebekymmer och har hyllats sönder och samman efter knallen mot Spanien. Därmed är det upplagt för en reaktion nu. Så brukar fotbollen fungera och på andra sidan väntar ett speedigt och starkt Chile, som såg bra ut i sin premiär. Ettan spelas till nyttiga 2,35.

DAGENS AVSLAG

Överlag ser favoriterna starka ut i kväll. Jag har förespråkat kryssen i målheaderna och nästan alla har väl slutat lika? Ändå finner jag inget spelvärde i krysset till 1,25 mellan Alexis Sanchez och Eren Derdiyok.

Per Nicklasson

DAGENS SÄKRA

4 Jolly Broline (V65-4) är under snabb utveckling. Oavsett löpningsförlopp, men mest troligt handlar det om ledningen för hennes del, har jag svårt att se henne förlora. Visst, hon blir storfavorit, men vissa gånger är det inte lönt att försöka fälla dessa.

DAGENS DRAG

11 Chateau Neuf (V4-3) på lunchtravet i Gävle har visat vass form en längre tid och blir intressant som mer eller mindre bortglömd i dag. Även om jag förstår att det krävs både överpace och en del tur på vägen för att han ska kunna runda till seger.

DAGENS AVSLAG

1 King of the Moor (V65-3) har en på papperet perfekt uppgift. De två starterna efter uppehåll har dock skapat frågetecken. En till synes formlös häst bör alltid garderas.

Tobias Holm:

DAGENS SÄKRA

”En gång är ingen gång”. Ett ordspråk som fungerar även i VM. Visst, det är inte speciellt upphetsande att sparka in öppna dörrar, men utbudet tvingar mig i dag. Spanien bränner ALDRIG två raka. Jag lovar att krypa naken runt slottet i Örebro om Honduras tar poäng. Promise. Ränta.

DAGENS DRAG

”En gång är ingen gång”. Ett ordspråk som återigen fungerar. Nog var det roligt för Schweiz att inleda med en trea mot Spanien. Men det finns inte hur mycket matjord som helst i fickorna hos alplandet. Chile är i mina ögon en semifinalkandidat. 2,20 på dem är bra. Riktigt jäkla bra.

DAGENS AVSLAG

Nordkorea var inte alls så tokigt som jag trodde. Med tanke på att de förmodligen levt tillsammans under ett år med militära förpliktelser, så är det klart att laget är sammansvetsat. Portugals 1,25 får vila.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!