Experten: Rosenborg är dagens bästa spel

Spelexperten Steven-Lee Holmdahl om onsdagens bästa spel

SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 29 juni 2010.

Steven-Lee Holmdahl

DAGENS SÄKRA

Rosenborgs tränare Nils Arne Eggen har deklarerat att han kommer att ställa en stark startelva på benen i kvällens cupmatch. Det är alltså inte tal om att vila några stjärnor. Saknar visserligen A. Annan, men utöver det är alla nyckelspelare tillgängliga. Alta får svårt. Ettan, hcp 0–1, liras.

DAGENS DRAG

Hönefoss har inget vidare material och bråkar i botten av högsta divisionen. Fokus lär ligga på ligaspelet och man saknar fortsatt vasse Lars Lafton. Sparta Sarpsborg är minst lika bra (trots att det skiljer en division) och jag ser visst värde i ettan till odds runt 2,30. Låg insats.

DAGENS AVSLAG

Utbudet är riktigt skralt i dag och det bästa tipset är egentligen att stå över helt – alternativt att montera ned insatserna. Ljungskile glänser sällan på bortaplan och ställs nu mot ett vrålhungrigt Väsby. Avstår det favoritoddset.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

6 Somekindacatch (V64-1) borde leda från start till mål och är den sunda spiken i Lindsesbergsomgången. Hon glänste under Elitloppshelgen då hon bombade till front och gled undan i opressad stil. Hästen är mycket bra, kusken likaså och motståndet är väl egentligen bara en felfri Growup?

DAGENS DRAG

2 Editio (V64-6) går jag rakt ut på, all in. Han avslutade vasst till lätt seger i ett billigt gäng senast och visade toppform. Nu får han smyga i ryggar och sen smäller det. Hoppas jag. 9 Yucca Boko (V64-3) ska passas tidigt. Hon blixtrade till i skymundan senast och har lopp i kroppen.

DAGENS AVSLAG

11 Necklace (V64-4) är en bra häst, men hon vill ha fin bana. Det är inte alls givet att Lindsberg bjuder på det. Potatisåker, brukar Kolgjini säga... Som favorit från tillägg känns hon given att gardera.

Patrik Fernlund

DAGENS SÄKRA

4 Ibiza Broline (V64-3) är ett av landets bästa ston och senast var hon ruggig vid en lätt spetsseger. Öppnar snabbt bakom bilen och är hon lika bra som senast så förlorar hon inte det här loppet. En mycket vettig spik.

DAGENS DRAG

3 Lord Capar (V64-5) ser ut att vara ordentligt på gång och senast spurtade han bra från kön. Har mött stenhårt motstånd hela året och med en perfekt resa blir han farlig. 4 Mamiano (V64-2) är snabb ut och kan ge favoriten en hård match.

DAGENS AVSLAG

11 Necklace (V64-4) är en rätt så skaplig häst, men i kväll tror jag hon får svårt att plocka in 20 meters tillägg. Möter hästar som springer fort på startvolten och det förvånar mig om Stig H:s häst är först över linjen.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!