”Avstår spel på Brasilien”

Spelexperten Challe Berglund om fredagens avslag

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 2 juli 2010.

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Spelen har gått lysande bra på slutet. Bara hoppas sommarformen håller i sig. I dag spelar jag på VPS Vaasa hemma mot Uleåborg. Gästerna har tre startspelare avstängda och får det troligen jobbigt här. Jag fegar ändå lite och spelar till 1,75 med pengarna tillbaka på kryss (asian 0), Bet365.

DAGENS DRAG

Jag fortsätter tjata om Forlán och Suárez och de andra stjärnorna i Uruguay. Jag har vunnit en hel del pengar på sydamerikanerna under det här mästerskapet och tror det blir en ny vinst ikväll… Ghana är stabilt, men trist. Saknar nu flera viktiga spelare. Ettan spelas till 2,15.

DAGENS AVSLAG

Tycker favoriterna överlag ser ganska starka ut ikväll – litet utbud. Nybro IF har sparkat sin tränare och lyft in en målskytt från trean. Ger det effekt direkt hemma mot Ljungby? Ja, kanske. Men spel? Nej.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Jag gillar verkligen Uruguay och kanske tar hjärtat över hjärnan lite när jag kliver in hårt på Uruguay i kvartsfinalen mot Ghana. Ghana är ingen lätt motståndare, men Uruguay känns som ett klart bättre lag och då är två gånger pengarna VÄLDIGT bra.

DAGENS DRAG

Jag vet inte varför 5 Crusinjo (V4-2, LD-1) galopperade 1 300 kvar senast, men jag vet att han i loppet innan avslutade väldigt bra till en tredjeplats bakom vinnande Quissi De Gauthier. Vi får hoppas att det var ett olycksfall i arbetet för han måste ha bra chans att vinna här.

DAGENS AVSLAG

Elfsborg klarade inte av Hammarby i går som jag var inne på. Kan man fälla Brasilien också? Visst har de varit bra men hur bra är Holland, har vi fått sett allt av dem än? Står över favorit oddset på Brassarna och lirar allt på Uruguay i stället.

Tobias Holm

DAGENS SÄKRA

Jag spelade minigolf i går med Örebros bäste spelare under våren, Marcus Astvald. Han berättade att de inte har lämnat något som helst åt slumpen inför kvällens cupmatch mot Jönköping. Satsar stenhårt och kommer dessutom helt ordinarie. Han lovade minst ett själv. 1,80 på tvåan spelas!

DAGENS DRAG

Nej, Uruguay. Ni får aldrig mer ett lika gyllene läge att nå en VM-semifinal, det vågar jag nästan lova. Ghana i en kvartsfinal får anses som en vinstlott modell gigantisk och jag både tror och hoppas, för fotbollens skull, att Sydamerikanerna löser det här. Firma Suárez/Forlán har mycket rom kvar att leka av.

DAGENS AVSLAG

AC Oulo är en pigg nykomling i Veikkausliga och har faktiskt vunnit sina två senaste bortamatcher. I den jämna tabellen är man två poäng före kvällens motståndare, Vaasa PS. Hemmalaget bräcklig favorit.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!