”Bajens 2,80 synas direkt”

Spelexperten Tobias Holm om fredagens avslag

Foto: bildbyran
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 5 juli 2010.

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Det finns på förhand inga riktigt starka favoriter i dag. Bästa spelet tycker jag dock att Öster är hemma mot ett uddlöst Trollhättan. Gästerna blir inte direkt giftigare nu när lagets näst bäste målskytt, Boyd Mwila, ska saknas på grund av skada. Öster har lite dold form. Spelas till 1,90.

DAGENS DRAG

Tammerfors förlorade senast med galna 6–2 mot ett så pass svagt lag som KuPS. Nu när laget tar emot VPS Vasa finns en sak i fokus: försvarsspelet. Varken Tammerfors eller Vasa brukar vara med i speciellt många målfester heller. Under 2,5 mål spelas till 1,80.

DAGENS AVSLAG

Mer spelbara lag: Landskrona och Gif Sundsvall. Men nu var det avslag … Jag spelar inget på mötet mellan Jyväskylä och Uleåborg– två dåliga lag som får spela i fred för min del.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

11 Särpefanten (V65-6) tror jag på. Han avslutade starkt som trea senast och var bara knappt slagen. Nu står han 20 meter bättre till mot samma gäng och rundar allt. 5 Feseth Lynet (V65-1) är en fräck spik. Han möter Hallsta Lotus men jag är inne på att han frontar och svarar hela vägen. Det kan gå.

DAGENS DRAG

9 Tarpoon Bris (V65-5) är ett kul drag på dubbeln. Näst senast mötte han Nu Pagadi och gick bra efter galopp. Senast galopperade han i början och satt sedan tokfast med sparat. 1 Danny Gema (V4-1) är ett bra drag på lunchen. Han har visat kapacitet som räcker och kan mycket väl leda hela vägen.

DAGENS AVSLAG

8 Hallsta Lotus (V65-1) är Sveriges bästa kallblod. Han har radat upp starka prestationer och kan förstås krossa allt igen. Men klarar han att gå utvändigt Feseth Lynet hela vägen? Det återstår att se.

Tobias Holm

DAGENS SÄKRA

Leif Witasp har en riktig skjutare i fyraårige 5 Sergei Hanover. Han har varit ute bland de hårdaste i kullen och hävdat sig riktigt bra. Senast vände han ut och in på äldre konkurrenter. Liknande uppgift i dag och det ska vara toppchans, oavsett position i DD-1. Får vi två gånger fläsket?

DAGENS DRAG

Det är ett formtoppat gäng från södra Stockholm som reser ned till Göteborg. Det kan man däremot inte påstå om Örgryte som inte har vunnit sedan i början av maj och i dag dessutom har en hel del skadetrassel. Lägg till en keeper med såpa i vantarna och Bajens 2,80 synas direkt.

DAGENS AVSLAG

Tammerfors får inte alls till det i hemmaspelet. Jag har sett en del av laget via stream och det är inga roliga historier. Senast föll man med hemska tennissiffrorna 2–6 borta mot KuPS. Nedtryckt i 1,60 i dag. Pass!

ARTIKELN HANDLAR OM