– 1,61 spelas med ena handen bakom ryggen

Spelexperten Tobias Holm om torsdagens säkra

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 8 juli 2010.

Steven-Lee Holmdahl

DAGENS SÄKRA

Skonto går urstarkt i ligan och har tempot uppe. Portadown, å andra sidan, är inte alls i full matchform och besväras alltjämt av en del frånvaroproblem. Har nytt avbräck i form av defensivt viktige Chris Ramsey. Skonto ska ses med toppchans. (Kan dubblas ihop med Kalmar).

DAGENS DRAG

Gott om matcher i dag, men ont om guldkorn. Ungerska Györi ska dock ses med klart vettig chans. Nitra hade problem i hemmamötet och 2–2 var ett smickrande resultat. Har tappat viktige Kona och målkungen Rak är troligen inte redo för 90 minuter. Ettan liras till odds runt 1,80.

DAGENS AVSLAG

Några lag i EL-kvalet har stora ledningar att luta sig emot och kan slå av på takten. Zestafoni och Rabotnicki ska givetvis vara favoriter, men har råd att förlora med fyra bollar och kan vara något mätta. Noll spelvärde.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Försöken till Sprintermästaren inleder V65:an i kväll och redan i V65-1 ser vi en av favoriterna: 1 Sebastian K.. Luddes häst skrällvann Kungapokalen och efter det har han vunnit ett Derbytest på hemmaplan. Från innern missar han inte ledningen och spetsvinner sedan V65-1.

DAGENS DRAG

Tionde spår är inte optimalt över sprinterdistans. Jag tror dock att det kan bli bra fart i inledning av V65-3 och det skulle gynna mitt drag, 10 Select Yankee. Svanstedts springare har fart som räcker till, vilket han har visat flera gånger. Men bakspår då? Full fart framåt på samtliga framspår hoppas jag på.

DAGENS AVSLAG

Tvåa i både Kriteriet och Orso Mangelli förra året gav förväntningar inför den här säsongen. Men 10 Oracle (V65-2) har inte fått till det än. En av anledningar är att han har haft dåliga lägen i sina tre senaste starter – precis som i dag.

Tobias Holm

DAGENS SÄKRA

Sparta Prag sprang genom ligan utan förlust i fjol och man gjorde det med 14 insläppta mål på 30 spelade matcher. Supercupfinal mot trötta Viktoria Plazen och jag är övertygad om att Prag direkt visar att störst är vackrast är bäst. 1,61 spelas med ena handen bakom ryggen.

DAGENS DRAG

Handen på hjärtat: det finns fler drag i farfars gamla fiskelåda på vinden än i dagens spelutbud. Men något ska skrivas. De isländska serieledarna Breidablik har en härlig offensiv med U21-stjärnan Kristinn Steindórsson i spetsen. Passande uppgift hemma mot Stjarnan.

DAGENS AVSLAG

Jag hittar avslag var jag än vänder och vrider på skallen i dag. Ett av många är Kalmars 1,23 borta mot Streymur. Enligt min småländska kollega i den här spalten var Kalmar under all kritik senast. Går nu på 1–0.