”Låter inte som någon målfest”

Spelexperten Ulrik Sandebäck om fredagens säkra

Foto: bildbyran
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 9 juli 2010.

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

AIK mot Helsingborg i cupen låter inte som någon målfest. Det här är två lag som prioriterar försvarspel. Jag väljer att spela på att de blir två mål eller färre i matchen (under 2,5 mål) till 1,70 hos Unibet. Det som gör spelet extra spelvärt: VM-bollen Jabulani ska användas.

DAGENS DRAG

Utbudet är tamt i dag och det är läge att montera ned insatserna – om man väljer att spela. Ett vettigt spel kan St Patricks Athletic vara till runt 1,75. Laget är mycket bra hemma och har få problem. Möter DC United som var svagt senast, dunkel form, och ett tungt avbräck i Greg Bolger.

DAGENS AVSLAG

För att fylla ut Långenlistan erbjuds spel på golf och träningsmatcher i fotboll mellan klubblag. Det är sommartorka nu och en bra idé är att minsaka insatserna. Det kommer bättre tider – håll ut.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Robert Bergh vann Sprintermästaren i går och i dag vinner Örjan Kihlström Stosprintern med 2 Dont Wear Pjs (V65-1). Hon dansade undan på lätta fötter i försöket och även om det finns en liten risk att hon får gå utvändigt om 1 Zilan Boko räknar jag med att hon vinner ändå.

DAGENS DRAG

I vintras skrällde 8 King of Lace på V64. Efter det var han påpassad, även när han mötte tufft motstånd på V75. Han har inte startat sedan Elitloppshelgen då han i stentufft motstånd var oplacerad. Läget är okej och motståndet enklare, så även om det saknas lopp tror jag att han vinner V4-3.

DAGENS AVSLAG

V4-2 blir en uppgörelse mellan 2 Othello Zet och 7 Mellby Tiptop. Othello har läget, men tvekampen kan öppna för andra om Mellby Tiptop körs offensivt. Om inte, vinner Othello. Oavsett vad vinner inte Mellby Tiptop.

Tobias Holm

DAGENS SÄKRA

Det är veckotorka i spelutbudet och vi håller nere insatserna. I Irland är det oerhört jämt i toppen. Allt handlar om åtta av tio lag, där alla kan slå alla, vilket betyder att två lag blir över. Nästjumbon Drogheda är ett av dem och får i dag däng av fjolårsmästarna Bohemians till 1,60.

DAGENS DRAG

FC Honka spelar den roligaste fotbollen i Finland. Konserverar formtoppade Jami Puustinen och hans lag formen, så är man absolut ett lag för guldstriden. Trasslig bortamatch mot FC Inter – där Honka aldrig har vunnit. Räknar ändå återigen med full fart. Över 2,5 mål till 2,05 spelas.

DAGENS AVSLAG

Som sagt, insatserna håller vi nere en sådan här grå speldag. En match jag inte rör med tång och skyddshandskar är AIK–Helsingborg i Svenska cupen. Är AIK:s nya tränare geni eller dåre? Det märks framöver.