”Det ska bli tre sköna poäng”

SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 12 juli 2010.

Ulrik Sandebäck

DAGENS SÄKRA

Det här är mina sista tips på ett tag. Semester väntar. Jag avslutar med att lyfta fram Hammarby som dagens bästa spel. Bajen har en härlig offensiv med Linus Hallenius i spetsen. Nu väntar Falkenberg hemma och på ett soligt Söderstadion ska det bli tre sköna poäng. Odds: 1,67, bet365.

DAGENS DRAG

Jag fortsätter lägga spelen på Söderstadion. Jag tror det här blir en relativt sevärd match, med många målchanser – och en hel del mål. Över 2,5 mål (det måste bli tre mål eller fler) spelas till 1,84 hos Ladbrokes. Även över 2,5 mål kan testas på Jönköping Södra–Örgryte.

DAGENS AVSLAG

Jag drar ett streck över ganska många matcher i dag. Sämsta favoritoddset är troligen Kuopios 1,85 hemma mot Mariehamn. Ålänningarna har haft en hel del otur och börjar snart kriga till sig 0–0-matcher igen.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

Jag singelstreckar 8 Gräft Berra (V4-1) på lunchen. Han är kanske inte världens mest travsäkra häst men i felfritt lopp rundar han allt. 5 Year One (V5-5) är bästa spiken på saxbanan Färjestad i kväll. Han debuterar för Åke Svanstedt och vi kan lugnt räkna med en topptränad travare som har toppchans.

DAGENS DRAG

1 Qing de Ba (V4-2) måste streckas och liras. Han var mycket bra vid segern på Bergsåker i mitten av maj. Senast gick han starkt i skymundan. Med klaff är chansen god. 10 Caravelle Sund (V4-4) möter i stort sett ingenting. Var ute i ett tufft lopp senast och kom undan med hedern i behåll.

DAGENS AVSLAG

Tyvärr är det galopp på V65 i kväll. Det gör att jag och många andra inbitna spelare vilar på hanen. Men Färjestad är ju andrabana i ATG Live och där är Svanstedt på besök. Det får duga som tröstnapp.

Tobias Holm

DAGENS SÄKRA

Bajen kommer från 0–3 borta mot Örgryte. Sanningen är dock att om Södergänget haft lite marginaler med sig under första 45 minuterna hade matchen varit avgjord i halvtid till Hammarbys fördel. I kväll kommer Falkenberg att få sota för hemmalagets senaste debackel, var så säkra.

DAGENS DRAG

Degerfors hade en ärlig chans att nypa en allsvensk plats – tills man sålde Johan Bertilsson och Emil Berger. Nu får brukslaget sikta in sig på att hålla sig kvar. Värvningen av Niklas Klingberg från Forward kommer inte att lyfta laget. Syrianska kan ge Degerfors säsongens första hemmaförlust.

DAGENS AVSLAG

IFK Mariehamn är mästare på att plocka poäng på bortamark, det finns det papper på. Man parkerar allt som oftast spelarbussen framför eget straffområde, vilket ger motståndarna offensivt trassel. Pass på KuPS.