Nattsvart, AIK

Glenn Hysén tror inte på de
regerande mästarna i kväll

Foto: Bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 13 juli 2010.

Marcus Källberg

DAGENS SÄKRA

Många av favoriterna i dagens Champions League-kval känns ganska vanskliga med tanke på att det i de flesta fall handlar om första tävlingsmatchen för säsongen. Hårdsatsande Litex Lovech bör dock ha god chans att infria sitt favoritskap mot ett begränsat Rudar från Montenegro.

DAGENS DRAG

AIK är jättefavorit i mötet med Jeunesse Esch från Luxemburg och det är en uppgift som man trots allt bör klara av. Gästerna lär dock backa hem med i stort sett hela laget och kan nog hålla siffrorna nere relativt bra. Jag testar under 3,5 mål till goda 1,73 hos Victor Chandler.

DAGENS AVSLAG

Polska ligamästarna Lech Poznan har sålt sin målkung och nyckelspelare Lewandowski till Dortmund och ser inte lika starkt ut den här säsongen. Laget känns som en sårbar favorit borta mot svårspelade Inter Baku.

Challe Berglund

DAGENS SÄKRA

Det går inte att anmärka på Micro Meshs insats senast. Faktum är dock att de värsta konkurrenterna galopperade bort sig och det underlättade förstås för Micro Mesh. 3 Strong Boy D.E. har spår innanför och piper iväg till spets i V65-1. Där stannar han kvar in i mål, oavsett vad Micro Mesh gör.

DAGENS DRAG

5 Chicago Emil (V4-3) kan öppna ganska bra – ingen blixt – men han kommer att få en bra position. Han avslutade bra senast även om han tappade lite när han flyttades ut i andra spår, men upploppet ner gick han fort. Han är klart intressant då favoriterna galopperar till och från.

DAGENS AVSLAG

7 Unix Brodde (V65-6) går bra varenda gång, men det är bara när han har bra läge som han vinner. Det har han inte i dag och då tror jag inte heller att han kan blanda sig i segerstriden. Han hamnar nog lite snett på det redan i inledningen.

Glenn Hysén (spelexpert Unibet)

DAGENS SÄKRA

Tyskland satt som en smäck till 1,80 senast. Utan att vara skrytsam så var mina tips till VM ruggiga hela turneringen. Tunnare utbud efter VM såklart, men vi har i alla fall CL-kval i dag. Dagens säkraste är Red Bull Saltzburg mot Torshavn. Oddsen är låga, men det här är klassblandning.

DAGENS DRAG

Dinamo Zagreb är ett klart dugligt lag och ska ha bra chans att slå Koper på hemmaplan. Oddsen ligger på runt 1,50 just nu och jag tror att man i kraft av bättre klass och hemmaplan tar en komfortabel seger.

DAGENS AVSLAG

AIK har haft en nattsvart säsong så här långt. Nu ställs man mot Jeunesse Esch och ska givetvis bara vinna en sådan här match. Men med tanke på hur svårt AIK har haft att göra mål väljer jag att stå över spel.

ARTIKELN HANDLAR OM