Här är kvällens vinnare

Marcus Källberg: Aktobes trupp
intakt – Olimpi Rustavi får det tufft

Foto: AP
SPEL

Dagens Bästa Spel, onsdag 14 juli 2010.

Marcus Källberg

DAGENS SÄKRA

Aktobe från Kazakstan har i princip truppen som var nära att slå Maccabi Haifa i fjol intakt. Laget är därtill gynnat av att vara mitt uppe i sin ligasäsong och ett Olimpi Rustavi som har tappat flera tongivande spelare får det tufft.

DAGENS DRAG

Internacional övertygade inte i våras och i omstarten tvingas laget avvara två viktiga spelare i lagkapten Guiñazú och backen Sorondo. Guarani spelade stabilt innan uppehållet och på Brinco de Ouro är man svårslaget. Trots något svårbedömd form lockar goda 2,88 hos Pinnacle.

DAGENS AVSLAG

Ingen direkt dålig favorit i dag men brasilianska ligan känns ganska knepig efter ett långt uppehåll samt hög spelaromsättning i många trupper. Favoriter som Goias, São Paulo och Gremio aktar jag mig för.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

7 Marshland (V64-3) bör lösa sin uppgift utan problem. Han var tvåa bakom Torvald Palema senast och såg fortsatt jättefin ut. Här blåser han till spets och sen är det slut. 10 M.T.Enigma (V64-2) har aldrig förlorat. Han är obesegrad i tre raka. Det ser ut att finnas massor att åka med, spik.

DAGENS DRAG

1 Wallace Boko (V64-1) är värd en varning. Han gick strålande efter galopp senast. 7 Trattoria (V64-4) visade hög kapacitet under Elitloppshelgen och följde upp med seger hemma i Finland senast. Hett bud felfri. 2 Abano Suit (V64-5) avslutade enormt bra senast. Måste med på alla lappar.

DAGENS AVSLAG

5 El Sueco (V64-1) är en mycket bra häst för klassen och han kan förstås vinna. Men jag tycker ändå att motståndet är tufft och vågar inte singelstrecka storfavoriten. Det känns givet att gardera.

Patrik Fernlund (Trav 365)

DAGENS SÄKRA

7 Marshland (V64-3) har tre raka tvåor men nu är det dags för en seger. Hästen har sett kanonfin ut mot hårt motstånd och senast gjorde han det bra bakom Torvald Palema. Spets och slut är segermelodin.

DAGENS DRAG

8 Staro Dow Jones (V64-5) är kapabel och börjar närma sig toppformen. Har styrkan som sitt främsta vapen och det troliga är att Robert Bergh kör offensivt och avgör på styrka. Känns mycket intressant spelmässigt.

DAGENS AVSLAG

1 Simb Robitaille ( V64-4) tror jag får sega ben till slut. Hästen gör sina klart bästa lopp över kortare distanser och då han startar över lång distans mot bra hästar känns det givet att gå emot.