”Ser sårbart ut”

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om måndagens avslag

Foto: bildbyrån
Magnus Pehrsson, tränare i Ålborg.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 19 juli 2010.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

CSKA Moskva fick bara 1–1 hemma mot ett bra Saturn i omstarten men med förstärkningar som Tosic, Doumbia och en återvändande Vagner Love blir laget att räkna med i höst. Sovetov har fortsatt defensiva brister och väger troligen för lätt här. Tvåan finns till 1,55 på nätet.

DAGENS DRAG

Även dagens drag hämtas i Ryssland. Saturn såg som sagt klart förbättrat ut i omstarten och lär klättra en bra bit i tabellen under hösten. Spartak Nalchik är inte märkvärdigt på bortaplan och man får klara sig utan tre fjärdedelar av vårens backlinje här. Flera bolag erbjuder 2,30 på ettan.

DAGENS AVSLAG

Ålborg är klar favorit i premiären borta mot Lyngby men utan sålda duon Andreas Johansson och Michael Jakobsen ser laget sårbart ut i år. Här har man dessutom en hel del avbräck. Varning för den tvåan.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Min speldag börjar tidigt. 2 Winner’s Rose i V4-1 i Kalmar höll farten urstarkt senast. Hon har agerat stabilt i år så galopp är inget man behöver oroa sig för. Motståndet ser klart överkomligt ut.

V65-spelet avgörs i Rättvik, där 1 Rakas i V65-6 är kvällens bästa spik.

DAGENS DRAG

Oddsen kommer först på måndag förmiddag, men jag tror att man kan få ett bra odds – 30–40 gånger pengarna – på Chris Horner på dagens etapp, den femtonde, i Tour de France. Kanske kan han få utrymme att testa på egen hand på den hårda resan till Bagniéres de Luchon?

DAGENS AVSLAG

På det tidiga spelet (ska dock tas med en nypa salt) är 11 Golden Boy i V65-2, 6 Å.Widdock i V65-4 och 5 Lord Capar i V65-6 alla klart tveksamma favoriter.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Jag är egentligen inget större fan av Tammerfors. Men i dag när man gästas av nykomlingen Uleåborg så kan det vara läge att ställa in keramiken. Bortalaget har, efter en pigg inledning, gått in i den berömda väggen och för dagen fungerar absolut ingenting. Ettan till godkända 1,70 spelas.

DAGENS DRAG

Tromsös matcher påminner om begravningar sen anfallsesset Sigurd Rushfeldt skadade sig. Laget bygger sitt anfallsspel kring George Mourad, vilket säger allt. Hemma litar man på sin defensiv – precis som Lilleström gör på resande fot. Under 2,5 mål till 1,80 är intressant.

DAGENS AVSLAG

JJK gör alltid sina bästa matcher utanför kommungränsen, skumt nog. I dag är man i mina ögon alldeles för stor favorit hemma mot ett lurigt Vasa, som man sällan vet var man har. Jussi Aalto kan sänka hemmagänget. Pass.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM