”Storlagen möts direkt – nobbas”

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om tisdagens avslag

Foto: ap
Svenskduell Behrang Safaris Basel och Dusan Djuric FC Zürich möts i premiären i den schweiziska ligan i kväll.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 20 juli 2010.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Ännu en sommardag med ett begränsat utbud och det får bli ett överspel som dagens säkra. Örgryte har visat fin form på slutet och med Alvaro Santos i startelvan får deras redan vassa offensiv ytterligare en dimension. Över 2,5 mål i mötet med ett målglatt J-Södra känns troligt.

DAGENS DRAG

Sheriff Tiraspol vände starkt 0–1 till vinst i det första mötet med Dinamo Tirana och var som väntat det klart bättre laget av de två. Nu måste Tirana satsa framåt men med fyra nya tunga avbräck känns laget sårbart och Sheriff lär få fina kontringslägen. Svenska Spels 2,25 står sig bra.

DAGENS AVSLAG

I Schweiz har man lagt ”stormötet” mellan FC Basel och FC Zürich redan i premiäromgången. Med tanke att det just är premiär samt att Basel saknar mv Constanzo och anf Streller är 1,60 på ettan för lågt.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Visst finns det flera hästar som skulle kunna vinna, men som 4 Bart Sjöhammar såg ut senast tror jag inte att det finns någon i dagens startfält som rör honom. Han är startsnabb och även om han inte är distansberoende gör det inget att det är sprinterdistans. Spets och slut i V65-4, helt enkelt.

DAGENS DRAG

Hade jag fått spela på en vinnare med 500 meter kvar i Sprintermästaren hade jag spelat 6 Alvena Pampas (V65-6) som redan i försöket såg bra ut även om han ”bara” blev tvåa där. I finalen såg han ut som en rund miljon innan han krokade ihop med en konkurrent på upploppet. Då blev det galopp.

DAGENS AVSLAG

8 Bob Hope vann både försök och final hemma i Finland senast, men efter spårlottningen i V65-1 är hans chans till seger liten. Åttonde spår är det sämsta tänkbara och med flera bra emot ser jag inte honom som någon vinnare.

GLENN HYSÉN (Tipsexpert hos Unibet)

DAGENS SÄKRA

Göteborg skötte sig som jag hoppades senast och 1,70 var riktigt trevligt. Väldigt tunt utbud denna tisdag, men jag provar med att rekommendera spel på Tysklands U20-damer till 1,45 mot Norge. Det ska vara klasskillnad på dessa lag.

DAGENS DRAG

Nordkorea ger 1,80 mot Sverige i samma mästerskap och jag tror tyvärr att det är ett bra odds. Fotbollen i Nordkorea är under utveckling och då Sverige inte direkt har något starkt lag i denna turnernering tror jag att det blir förlust.

DAGENS AVSLAG

Även dagens avslag hittar jag i damernas U20-VM. Brasilien är klar favorit mot Nya Zeeland men jag spelar inte till dessa låga odds.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!