”Ser fortsatt starkt ut”

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om torsdagens drag

SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 22 juli 2010.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Bland flera starka favoriter i kvällens Europa League-returer tror jag att Cibalia är den allra bästa. Laget dominerade trots förlusten bortamötet i förra veckan och nere i Kroatien orkar knappast nordirländska Cliftonville stå emot. Ettan finns till 1,29 hos Bet365 och även hcp-spel är intressant.

DAGENS DRAG

Fluminense ser fortsatt starkt ut efter omstarten och de högprofilerade värvningarna av bland annat Belletti lär lyfta laget ytterligare. Cruzeiro övertygade inte i segern mot ett försvagat Goias och mot ett hemmastarkt Flu får man det svårt. 2,00 och uppåt finns hos flera bolag.

DAGENS AVSLAG

Efter att ha sett det första mötet har jag svårt att förstå varför Cercle Brügge är favorit även borta mot TPS Åbo. Finländarna har den bättre formen och Cercle saknar fortfarande ett par viktiga spelare.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Finns det något kallblod som är bättre än 9 Hallsta Lotus (V65-3) just nu? Jag är tveksam. Nu har han en annorlunda uppgift framför sig med 80 meters tillägg och lång distans men jag kan inte tänka mig att det påverkar honom. Han är dagens bästa spik på V65.

DAGENS DRAG

Ett SM-guld ska delas ut på Bergsåker i kväll, dam-SM körs som V65-5, DD-1. Många duktiga kuskar är med men trots det tror jag att det kommer vara högt tempo och det gynnar 4 Yosemite Boko. Precis som senast kommer han att flyga fram sista biten för Kajsa Frick som blir svensk mästare.

DAGENS AVSLAG

Om man har både form och klass borde man i stort sett vara oslagbar. Men Sprintermästaren 8 You Bet Hornline har sämsta läget i V65-6, DD-2, och det fäller nog honom i konkurrens med bland andra 4 Sanity och 3 Never Again.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Lag som kvalificerat sig för Europa League via fair play är vanligtvis i sammanhanget pajasgäng. Tyvärr, Gefle, ni är ett utav dem. Nu är ni oerhört illa ute mot ”storlaget” Dynamo Tblisi från Georgien. 0–1 att hämta igen – lägg därtill enorma anfallsbekymmer. Etta!

DAGENS DRAG

För Anundsjös del kom uppehållet olägligt då en formtopp precis hade träffats. Man besegrade topplaget Piteå på ett övertygande vis och hann också kryssa mot starka Skellefteå. Är formen konserverad är vinstchansen god borta mot nykomlingen Härnösand till fina 2,65.

DAGENS AVSLAG

Ett annat lag som kvalificerade sig för Europa League via fair play-bakvägen är trötta Randers från Danmark. Nu lyckades man visserligen vinna borta med klara 3–0 senast, lugnare tag i dag? Pass på 1,35.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!