”Dagens utbud – ett enda stort avslag”

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om fredagens avslag

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 23 juli 2010.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Om vissa dagar i sommar har bjudit på ett dåligt utbud så slår den här dagen alla rekord. Golf, fyra ligamatcher och tre träningsmöten är vad vi har att välja på. Nåväl, avsågade irländska jumbon Bray har ett par nya skador och räcker knappt till mot Bohemians heller.

DAGENS DRAG

Drogheda fick en nytändning av managerbytet och vände starkt till vinst mot Sporting Fingal i måndags. Laget har dock fortsatt en del skador och därtill är viktige backen Osbourne avstängd nu. Sligo Rovers har visat fin form den senaste tiden och den tvåan kan vara ett skapligt spel.

DAGENS AVSLAG

Hela dagens utbud är egentligen ett enda stort avslag men det får bli Enskede som är lite för stor favorit mot Värmbol. Laget har viktige Hovén avstängd och man hade lite flyt i det senaste mötet.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Axevallas trippeltrav inleds i dag och i V65-2 vinner 5 Yield Boko. Han är lika klar som Hallsta Lotus var i går. Inget bra odds men bra V65-spik. Han har visserligen två starter utan vinst men båda de starterna har varit i hård konkurrens och det kan man inte säga om dagens motstånd.

DAGENS DRAG

Jag var tveksam till 1 Coldplay Pellinis (V65-1) stridsmoral men när han för tre starter sedan stred på tappert efter ett tufft lopp fick jag ändra min åsikt. I dag kan han nog få ett lopp i rygg på ledaren och över Axevallas långa upplopp kommer luckan som på beställning.

DAGENS AVSLAG

Man har alltid respekt för Svanstedts hästar men 10 Hepburn Broline har inte startat sedan oktober och hon borde inte vara på topp. Då vinner hon inte heller V65-5, DD-1, trots att hon i grunden är en topphäst.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Sitter i skrivande stund och blickar ut över en vacker solnedgång med klarblå himmel – och längtar samtidigt till hösten då hockeyallsvenskan och Bundesliga gör våra spelfredagar. Hörde jag yrkesskadad? En säker match i kväll? Tja, Bohemians, kanske. Men 1,30 på en tvåa? Tveksamt.

DAGENS DRAG

Värmbol tappade snöpligt segern senast i 94:e då Christian ”Nyponssopa” Ekström visade att släkten är värst då han dunkade dit kvitteringen för Enskede på straff. Brottartungt! Värmbol kommer ordinarie medan Enskede saknar sin kapten, Oskar Hovén. Jag vädrar skräll. 3,50 – spelvärt.

DAGENS AVSLAG

Oviss H2H-golf, träningsmatcher och fotbollsligor där inte ens nära och kära besöker arenorna. Avslagen skulle kunna fylla en bok i dag. Håll nere insatserna – det kommer bättre tider redan i morgon.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!