”Elfsborg ser inte ut att vara på topp”

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om måndagens drag

Foto: bildbyrån
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 26 juli 2010.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Helsingborg och Häcken har redan mötts två gånger i sommar på Rambergsvallen. Först vann HIF i cupen och i torsdags tog Häcken revansch i allsvenskan. Nu väntar det tredje mötet på kort tid och hemma på Olympia håller jag Helsingborg som klar favorit. Betsson har goda 1,68 på ettan.

DAGENS DRAG

Örebro SK gjorde en pigg insats när lagen spelade 3–3 i Borås i förra veckan och man verkar klara sig bra utan Kim Olsen som har lämnat. Elfsborg ser däremot inte ut vara på topp just nu och man är nog lite slitet efter tätt matchande på slutet. 2,80 på ÖSK (Nordicbet) är spelvärt.

DAGENS AVSLAG

VPS Vasa ståtar med en snygg resultatrad men laget har haft flyt i de senaste matcherna och ska inte överrskattas. Mariehamn visar en stigande formkurva och kan mycket väl störa VPS.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

Det är debut på lång distans för 2 Mill Qazvin i V65-1 i kväll men jag tror att det snarare kommer att bli en glad överraskning för honom att man ska springa ett halvvarv till. Han ger ett starkt intryck och även om det finns ett par bra konkurrenter tror jag mycket på honom.

DAGENS DRAG

5 Verdi i V4-3 på Tingsryd är en mycket bra häst för klassen. Han har fått ta igen sig ett tag men det tror jag bara har gjort honom gott efter flitigt tävlande i våras. Jag tror inte att det spelar så stor roll vilken resa han får – det viktigaste är att han är i ordning.

DAGENS AVSLAG

3 Mellby Tropic är en bra häst som har klart vettig segerchans i V4-1. Min förhoppning är dock att 2 Naimi tar emot med varma servetter från början, det är nämligen min vinnare.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Det vimlar av klasslirare i  Odense som kan ge FC Köpenham en kamp om ligatiteln. Andreas Johansson, Peter Utaka och, inte minst, Roy Carrol i buren vittnar om stor klass med nordiska mått mätt. Man städade av Esbjerg i premiären och gör detsamma med Randers i kväll.

DAGENS DRAG

Vet inte om det var i En ding ding värld jag läste om att Linköping skulle springa hem sin division 2-serie, någonstans var det i alla fall. Nu parkerar Sveriges floppgäng nummer ett på sista plats i tabellen. I dag är man chanslöst mot hemmavassa Motala. Leta högst hcp-odds.

DAGENS AVSLAG

Det viskas överallt om Elfsborgs trevliga odds borta mot Örebro som har Magnus Kihlberg avstängd. I min värld är det noll värde i knallelandets odds. Kihlberg ersätts av Bedoya vilket bara blir bättre.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!