Experten: – Kalmar ska inte vara favorit

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om torsdagens avslag

Foto: BILDBYRÅN
Sportbladets spelexpert Marcus Källberg litar inte på Kalmar FF i Europa League-kvalet i kväll.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 29 juli 2010.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Bröndby slog komfortabelt ut Vaduz i förra omgången och laget visade gryende form i ligamatchen mot Ålborg. Buducnost hade marginalerna med sig mot Baku och är föga märkvärdigt i grunden. Med rätt inställning har Bröndby toppchans här och 1,73 (Ladbrokes) på tvåan är bra.

DAGENS DRAG

Aalesund fortsätter att visa god form i Tippeligaen och hemma på konstgräset är man alltid svårslaget. Motherwell övertygade inte i två matcher mot isländska Breidablik och utan sålde James O’Brien ser lagets offensiv uddlös ut. De flesta bolag har cirka 2,10 på den ettan.

DAGENS AVSLAG

Kalmar FF har varit segt i hemmamatcherna mot Streymur och Dacia Chisinau. Nu saknas Sobralense och dessutom möter man ett mycket bättre lag i Levski Sofia. KFF ska inte vara klar favorit här.

SIMON BANK

DAGENS SÄKRA

Äh, de lätta säkra (Juve, Galatasaray, Maritimo) hittar ni ju själva. Intressantare att testa ett hemmastarkt Maribor, som förstärkt med Tomislav Pavlicic, mot ett Hibs som helt enkelt inte håller någon vidare klass.

DAGENS DRAG

Montpellier borde förstås få en reaktion efter sin fenomenala fjolårssäsong, men inget under sommaren har pekat på det. De har varit precis lika imponerande, och brukar gå för seger borta också. Bra chans mot ett Györi Eto som sålde stjärnan Kink i förrgår.

DAGENS AVSLAG

Röda Stjärnan ska naturligtvis slå ett skadedrabbat Slovan Bratislava hemma på Marakana, de har handlat in lite erfarenhet i truppen och är normalt bättre. Men jag litar inte på det här laget, och börjar det illa kan publiktrycket ställa till det.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

I IFK Göteborgs trupp så är det möjligtvis Sebastian Eriksson som på sikt skulle kunna göra någon nytta i holländska AZ Alkmaar. Och han missar kvällens match på grund av skada. Kan inte för mitt liv se hur fiskarna från västra Sverige ska rubba det kapabla hemmalaget. 1,33 – ränta.

DAGENS DRAG

Den belgiska ligan håller ingen vidare klass. I dag reser ett Gent, utan ligatempo i kroppen, till Finland och ett trassligt möte med FC Inter, som är mitt uppe i sin säsong. Belgarna har inte rosat marknaden på försäsongen, vilket sätter sina spår. 3,75 på Inter är för högt.

DAGENS AVSLAG

Jag såg med egna ögon hur Elfsborg förnedrades av Örebro med klara 3–0 i måndags. I dag är man nedtryckt i löjliga 1,25 hemma mot FK Teteks. Visst borde de vinna, men svettas för 1,25? No thanks.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM