”Brandskattat på spelare – ettan kan vara en fälla”

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om fredagens avslag

Foto: AP
Sportbladets spelexpert varnar för spel på Grenoble i ligapremiären.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 30 juli 2010.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Inte mycket att välja på i dag men Anundsjö ser ut att ha en vettigt chans hemma mot Härnösand. Anundsjö var det bättre laget i bortamötet för åtta dagar sedan och man gjorde även en fullt godkänd insats mot Piteå efter det. 1,80 på ettan finns hos Betsafe och det får duga.

DAGENS DRAG

FK Linköping har haft en tuff säsong hittills men på slutet har man agerat klart förbättrat och tagit meriterande poäng i två möten med topplaget Motala. De insatserna lär ha stärkt både självförtroende och moral och man kan mycket väl ta tre poäng mot bottenkollegan Tenhult.

DAGENS AVSLAG

Grenoble har inte oväntat blivit brandskattat efter degraderingen och utan Battles, Romao, Sauget och Cesar med flera ska laget inte överskattas. Säsongspremiärer är alltid vanskliga och ettan kan vara en fälla.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

80 meters tillägg ska inte underskattas, men jag tror inte att det finns någon i fältet som kan stå emot 15 Real de Rabut (V65-6). Tre varv passar perfekt för honom med styrkan han besitter och jag tror inte att Bergh vilar på hanen, utan agerar på ett tidigt stadium för att inte hamna i tidsnöd.

DAGENS DRAG

Kort distans är utmärkt för 10 M.T.Devil (V65-1) men visst hade det varit bättre med framspår med tanke på hur snabb han är iväg från början. Nu är det ingen katastrof med tionde spår för han kommer fram bra efter start och när Widell lossar på tömmarna 500 kvar sprintar han till seger.

DAGENS AVSLAG

Det är inte så många hästar med i loppet vilket gör det enklare för 9 Rubberman (V65-5) och bakspår tror jag passar honom bra. Det som gör mig osäker är att han vid flera tillfällen har vikt ner sig i slutstriden.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Anundsjö kommer från två bra insatser mot Härnösand och Piteå. Dessvärre har poängskörden, orättvist, stannat vid två ynka pinnar. Hade det handlat om boxning så skulle Anundsjö vunnit på poäng. Härnösand hemma på Olympia i kväll. Formtoppade Henric Jonsson sänker gästerna.

DAGENS DRAG

Med tanke på hur vädergudarna har straffat oss så kan fotbollsmatcherna i södra Sverige i dag mest liknas vid parodier. Ni som lirat boll i oväder vet vad jag snackar om. Farsta är i normala fall rättmätiga favoriter hemma mot Vallentuna. Men i kväll väntas alltså lotteri. 4,75 på lottotvåan liras.

DAGENS AVSLAG

Utbudet är, som vanligt vid den här årstiden, tamt på fredagar. Håll nere insatserna. Linköping kommer från två oväntade poäng i dubbelmötet med starka Motala. Kan det ha lyft krislaget? Kanske. Tenhult: bräcklig favorit.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM