”Uddlöst utan Guidetti”

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om måndagens drag

Foto: JONAS BILBERG
John Guidetti är tillbaka i Manchester City, det gör Brommapojkarna uddlöst enligt Sportbladets Marcus Källberg.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 2 augusti 2010.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

Vålerengen har spelat bra på slutet och förlusten mot Ålesund senast var högst oförtjänt. Med viktige mittfältaren Haestad åter har man bra chans till tre poäng mot ett sargat Start som bland andra saknar tre ordinarie backar. Expekt med flera har 1,50 på ettan och det duger.

DAGENS DRAG

Helsingborg vände 0–1 till en förtjänt till vinst mot Häcken senast och laget ser fortsatt starkt ut. BP räddades av Nordfeldt mot Mjällby och utan Guidetti är laget ganska uddlöst. Nu har man Björkström och Benyahia avstängda samt en hel del skador. Tvåan känns intressant.

DAGENS AVSLAG

Örebro har övertygat i två matcher mot Elfsborg efter uppehållet. Nu förväntar sig de flesta en enkel seger mot bottenlaget Åtvidaberg också, men Almebäck och Nordback är kännbara avbräck. Jag tror laget kan få problem här.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

På Åmåls 800-metersbana är det, i ännu större utsträckning än på andra ställen, viktigt att nå ledningen. Man bör alltså leta vinnarna bland de som har spetslägen. Min troliga spik i omgången är 5 Lady Coron i V65-6. Jag tror att hon är den som frontar i det loppet.

DAGENS DRAG

1 Absolut Spender i V65-1 kan få svårt att hålla ut 2 Lass Keeper i spetsstriden, men positionen i rygg på ledaren behöver inte vara så dum den heller. Lite körning på vägen och lucka i slutsvängen så kan det kanske bli full pott för formstarke Absolut Spender.

DAGENS AVSLAG

11 A Place for Us (V65-6) är ganska säkert bästa hästen i sitt lopp. Men bakspår har vi redan konstaterat att det är dåligt. Dessutom är hon lärlingskörd den här gången och det är heller inget plus.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Det jublades säkert lite extra i Oddevold-lägret när Gunnilse i förrgår sprang in 1–3 hemma mot Jonsered. Vinst i kväll och Oddevold går upp i delad serieledning. Kinna körde man över hemma med klara 5–0, inget man snackar bort. Trötte Joakim Jensen avstängd, gör absolut ingenting…

DAGENS DRAG

Åtvidaberg har nyligen lagt en fräsch konstgräsmatta på Kopparvallen. Lär säkert på sikt ge några extra hemmapoäng, även om en dålig gräsmatta gynnar det laget. I dag kommer ÖSK på besök, mästare på plastgräset och med full form. Luktar tvåa. 2,20.

DAGENS AVSLAG

Ett laddat prestigemöte i fotbollstvåan där Karlslund tar sig an ÖSK Ungdom. Viktiga poäng står på spel för båda lagen och det blir små marginaler som avgör, men åt vilket håll? 2–2 i våras – lika svåranalyserat i dag.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!