”1,67? Nej tack”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om fredagens avslag

Foto: AP
Sportbladets spelexpert nobbar spel på Milan i kväll mot Panathinaikos.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 6 augusti 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Miserabelt utbud i dag och bästa tipset är nästan att vila från spel inför en spännande helg. Annelund håller ingen vidare klass och nu saknas mittbacken P. Jansson. Gunnilse är befogad favorit, men insatsen senast gör mig lite fundersam. Känns i så fall klart mycket bättre att lira över 2,5 mål.

DAGENS DRAG

Dags för premiär i den ofta spelvänliga holländska ligan. Roda ser något svagare ut än i fjol. Tappat viktige de Jong och saknar nu även Bodor (skadad) och avstängde de Fauw. Twente har också råkat ut för ett par jobbiga spelarförluster, men är klart bättre och 1,75 spelas. I brist på annat.

DAGENS AVSLAG

Nyköping, med två tunga avstängningar, spelas inte till det usla oddset 1,45.

Milan saknar Pirlo och Ronaldinho i kvällens match mot ett kapabelt Panathinaikos. Träningsmatcher är generellt sett kluriga. 1,67? Nej, tack.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Jag var lite osäker på 1 Olivia Lavec (V65-3) inför hennes förra (favorit på V75). Det hade jag inte behövt vara. Visserligen vann hon inte men hon reparerade en startgalopp på ett alldeles utmärkt sätt och innerspåret borde passa henne bra. Det finns ingen anledning att gardera.

DAGENS DRAG

På tre varv kan det hända mycket, men har man en kusk som är bra på att hålla ett tempo som inte bjuder in tilläggshästarna är mycket vunnet. 1 Rocky Composite (V65-6, DD-1) har Björn Goop i sulkyn och i spets kan han styra och ställa lite som han vill. Det räcker för seger.

DAGENS AVSLAG

7 Marshland (V65-6, DD-2) vann enkelt senast då värsta hotet galopperade från start. I dag kommer han inte till ledningen och även om det inte är enda vägen så får han exempelvis svårt mot Commander Crowe som har ett bättre läge.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Nyköping inledde höstsäsongen med snöpliga 0–1 hemma mot Karlslund, vilket var av en missräkning. Man reparerade dock misstaget när man besegrade erkänt hemmastarka Värmbol borta med 1–0, så formen är nog inget att oroa sig för. I kväll får Värmdö vända hem med noll poäng. Etta.

DAGENS DRAG

Vi välkomnar Norwich tillbaka till The Championship. Kanariefåglarna har behållit stommen i laget som sopade hem League One med nästan tio poäng och fyllt på med handplockade spelare. Känns riktigt intressant. Watford bör få en oerhört jobbig kväll mot ett heltaggat hemmalag. 1,83 är bra.

DAGENS AVSLAG

Jag vill absolut inte ta i från Emma Green hennes oväntade EM-silver. Det var bra gjort. Men med tanke på den urladdningen så är väl en reaktion inte helt oväntad? Nedtryckt i 1,67 hos staten i dag. Pass!

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!