”Ska ses med god chans mot mediokert motstånd”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om tisdagens drag

Foto: AP
Sportbladets spelexpert tror på Sheffield Wednesday i kväll.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 10 augusti 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

En mängd matcher – men få riktigt pålitliga favoriter.

Sheffield Wednesday väntas rotera en aning till kvällens match men truppen är bred. Åtta spelare, av högsta League One-klass, hämtades in för säsongen och man måste ses med god chans hemma mot ett ganska mediokert Bury. 1,60 duger gott.

DAGENS DRAG

Bristol Rovers är ett lag av hygglig League-One-kaliber. Störs i dag av en del avbräck och Oxford, som är bättre än ryktet, har vettigare chans än vad 2,50 antyder.

Ipswich har fyra nya avbräck i Fulop, McAuley, Priskin och Edwards. Mötet med Exeter känns öppet. 3,10 lockar på ettan.

DAGENS AVSLAG

Swansea är givetvis en hyfsat trolig vinnare, men med sju spelare borta på landslagsuppdrag, däribland Ashley Williams och David Cotterill, så ser jag ingen som helst anledning till att röra odds runt 1,30 mot Barnet.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Även om inte Lutfi Kolgjini kör själv är han väldigt mycket i centrum i dag. På Jägersro har han ett gäng hästar där 2 Yukon Boko tar ledningen i lopp 4, V5-1 och sedan inte släpper någon i närheten.

I V65-1 på Gävle kommer den stora favoriten 9 Raja Mirchi ut och trots bakspår vinner han.

DAGENS DRAG

I förra starten höll 4 Popcorn Lavec enkelt ledningen från innerspår och i kvalen till långa E3 visade hon också upp sin startsnabbhet. Hon fick aldrig chansen till slut i kvalet och i finalen fullföljde hon bra efter en vid första sväng. I V65-4 sprintar hon till ledningen och därifrån blir hon svårslagen.

DAGENS AVSLAG

Kolgjinis hästar är i förgrunden, men 5 Poppy Lavec i V65-5, DD-1 tror jag är en favorit i fara. Hon har inte imponerat på mig. Även om hon är snabb ut tar hon sig inte förbi Karin Tilly från start, hur mycket hon är försöker.

GLENN HYSÉN (Tipsexpert hos Unibet)

DAGENS SÄKRA

Jag tror på mycket mål mellan USA och Brasilien. Över 2,5 mål betalar runt 1,90 och det tycker jag känns riktigt bra då detta är två öppna lag som ofta producerar mycket mål.

DAGENS DRAG

Italien mot Elfensbenskusten borde bli en tät historia. Jag provar att spela krysset och tror att båda lagen är nöjda med att inte förlora denna match.

DAGENS AVSLAG

Engelska ligacupen är svåranalyserad så här innan serierna har börjat. Jag väljer att avstå spel i denna cup i dag.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!