”Bättre än tabelläget – kan skrälla i kväll”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om torsdagens drag

Foto: BILDBYRÅN
Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl tror att Jönköpings Södra kan ställa till det för serieledarna i kväll.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 12 augusti 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Sylvia gick som tåget innan uppehållet och att döma av insatsen mot Torslanda så verkar formen vara konserverad. Ska vara favorit i kväll – men jag lockas mer av 1,65 på överspelet (2,5 mål). Husqvarna har förstärkt truppen och offensiven såg klart förbättrat ut i omstarten (5–1 mot Frölunda).

DAGENS DRAG

J. Södra har visserligen en duo avstängd, men återfår Östlundh och det är ett stort plus. Har en klart bra trupp och är bättre än vad tabellen ger sken av. Norrköping spillde mycket krut mot Hammarby senast och har ett nytt avbräck i Rönneklev. Etta, draw no bet, inbjuder till spel. Odds: 2,25.

DAGENS AVSLAG

Sydamerikanska cupen är väl inte direkt högprioriterad och när Santos saknar spelare som Robinho (definitivt), Neymar och André (troligen), så väljer jag tidigt att stryka ett stort streck över match 163 på långenlistan.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Efter mycket besvär med olika saker är det äntligen dags för förra årets kulletta att visa upp sig igen på tävlingsbanan. I lopp 8, V5-5 på Rommetravet ska 10 Red Hot Dynamite visa att han klarat av alla problem och trots 40 meters tillägg rundar han hela gänget till seger.

DAGENS DRAG

Läget gör att mina ögon fastnar för 1 True Q i V65-1. Det här passar honom bra. Han är förstås väldigt stark och från ledningen kan han dra i hårt tempo och vem ska då hänga med i slutstriden? Ingen tror jag.

8 Bronx Sisu står bra inne i loppet, V65-4, och vinner ofta. Se upp för honom.

DAGENS AVSLAG

Det finns hockey att spela på i morgon, European Trophy. Jag såg Malmö-Frölunda i går och det kommer vara jämna matcher nu i början. Både Malmö–Frölunda och LHC–Färjestad var tajta matcher, ett bevis på hur svårttippat det är på försäsongen.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Det finns enklare uppgifter än att bege sig till Nya Parken i Norrköping där Sylvia numera stormtrivs på konstgräset. I kväll är det ett upphausat Husqvarnas tur att besöka Parken. Smålänningarnas 5–1 på Frölunda säger ingenting. Bortsett från att ettan, tack vare det, nu betalar 1,70.

DAGENS DRAG

Norrköping imponerade i segermatchen mot Bajen, men jag vågar ändå inte lita fullt ut på laget i kväll. Jönköping har värvat ordentligt under sommaren och kommer klättra i tabellen. Rolig match att vänta. Cederqvist/Fagergrantz går aldrig mållösa. Peking bjuder alltid upp till dans. Över 2,5 mål.

DAGENS AVSLAG

Jag sitter och sneglar på Ljungskile–Ängelholm. Trevlig tvåa, va? Eller kommer LSK:s solida hemmadefensiv att skörda nya framgångar? Eller ligger krysset närmast till hands? Ja, ni förstår. Omöjligt att analysera.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM