”Ska bli en klar etta”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om tisdagens säkra

Foto: AP
Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck tror på Guti och hans nya lag Besiktas i kväll.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 17 augusti 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Ni som läser mina tips vet att jag klassar finsk ligafotboll som svag – högstadivisionen håller Superettan-klass. Nu kommer ligaettan HJK – kan alltså jämföras med IFK Norrköping – till Turkiet och Besiktas med en nytänd Guti i laget. Det ska bara kunna bli en klar etta. –1,5 mål ger 1,70.

DAGENS DRAG

Zenit har som vanligt ett högklassigt lag. Hemma i St. Petersburg är laget dessutom oerhört svårbesegrat – det har bättre lag än Auxerre fått erfara. Ryssarna leder ligan med sju poäng och har haft fullt fokus på den här uppgiften en längre tid. 1,70 är spelbart.

DAGENS AVSLAG

Jag tycker favoriterna överlag känns starka i dag. Jag avstår dock spel på Sparta Prag i prestigemötet med slovakiska Zilina. Tjeckerna har tre viktiga spelare avstängda. Luktar målsnålt. 0–0 eller kanske 1–0.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

1 Robis Ingo (V65-5) har perfekta förutsättningar. Jag kan inte tänka mig att Kaj Widell väljer någon annan taktik än att köra i ledningen. 2 Taylor Made är också väldigt snabb ut, men han borde backas ner i rygg på ledaren. Om inte öppningen blir för hård kan inte Robis Ingo bränna sina chanser.

DAGENS DRAG

Jag är inte helt säker på att 5 Red Chili Leaf (V65-3) når ledningen men jag tror nog att det blir så. Hans resultatrad ser inte rolig ut men han har bara haft bakspår, vilket inte passar honom så bra. Med det här läget över kort distans laddar Hans-Owe framåt och då ser det bra ut för Red Chili Leaf.

DAGENS AVSLAG

7 It’s A Face (V65-6) har jag hållit högt flera gånger, men han har svikit alldeles för ofta. Och när han i förra starten lade ner verksamheten sista 100 meterna visade han upp en dålig skalle. Jag tror inte dugg på honom längre.

GLENN HYSÉN (Tipsexpert hos Unibet)

DAGENS SÄKRA

Jag tror att Zenit har bra chans att slå Auxerre. Ryssarna är mycket hemmastarka och kommer garanterat att vara väldigt taggade för att skaffa sig ett bra utgångsläge till returen.

DAGENS DRAG

Rosenborg är väldigt starka på sin hemmaarena och jag tror att de har en vettig chans att slå FC Köpenhamn i denna viktiga match i jakten på en Champions League-plats.

DAGENS AVSLAG

Jag har dålig koll på Damallsvenskan och väljer att inte lägga några spel på Linköping–Umeå i dag.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!