”United tar Fulham”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om söndagens säkra

Foto: AP
Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck tror på Manchester United.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, söndag 22 augusti 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Start dras med många skador inför kvällens svåra bortamatch mot Viking. Ett tag var nio spelare osäkra – nu är läget inte så illa, men flera nycklar saknas. Viking ska lösa det här till 1,70.

Manchester U tar Fulham. 1,62.

DAGENS DRAG

IFK Hässleholm är just nu ett av de bästa division 2-lagen i landet. Med offensiva trion Guyguy Lema/Johan Birgersson/Burim Rexhepi i toppslag ska ett mediokert Karlskrona slås tillbaka. 2,25 för den ettan är klart spelvärt.

3,05 för Newcastle. Minipeng.

DAGENS AVSLAG

Rosenborg har siktet på CL-returen mot Köpenhamn. Ska därför vila spelare som Lustig och Prica enligt norsk media. Därmed tycker jag att 1,40 hemma mot Molde är ett dåligt favoritspel. Avstå.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Egentligen vill jag ha lite bättre betalt på Kalmar än 1,40 för KFF har inte rosat markanden på slutet. Det har å andra sidan inte heller Åtvidaberg gjort. Kalmar riskerar att dras in i skiten och med det i bakhuvudet vinner man i dag.

DAGENS DRAG

Syrianska har ett jätteläge att plocka in viktiga poäng på Gif Sundsvall, vinst och man är nästan ikapp. Giffarna verkar dock urstarka. Det luktar kryss lång väg då det handlar om två bra lag som nog kommer att ta ut varandra. 3,35.

DAGENS AVSLAG

Djurgården–Göteborg och Häcken–Elfsborg, de matcherna rör jag inte ens med tång. Jag räknar med att Dif rycker upp sig hemma. Elfsborg borde vinna men har kanske fokus på Napoli-matchen.

BOJAN DJORDJIC (Spelexpert hos Nordicbet)

DAGENS SÄKRA

Henrik Rydström och hans Kalmar FF kommer inte att ha några som helst problem med Åtvidaberg hemma på Fredrikskans. Enkel hemmaseger för Kalmar mot ett lag som är ett lag för Superettan 2011.

DAGENS DRAG

Har hittat ett superspel i division 1 norra, där ett pånyttfött Valsta Syrianska vinner mot succélaget Dalkurd som gått som en raket genom seriesystemet, men som fått grus i maskineriet. Tre poäng till hemmalaget till 1,85.

DAGENS AVSLAG

Avstår spel på Väsby United mot Assyriska. Oddsen visar på jämn match och Assyriska som ändå är favorit har varit på tok för ojämnt på sistone. Jag vågar inte tro på bortaseger – avslag.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!