”Revanschlustan lär vara stor för Wigan”

Sportbladets spelexpert Marcus Källberg om tisdagens säkra

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, tisdag 24 augusti 2010.

MARCUS KÄLLBERG

DAGENS SÄKRA

De första omgångarna av engelska Ligacupen handlar till stor del om vilka lag som har rätt inställning och i Wigans fall lär det i alla fall inte vara något fel på den. Laget har fått en mardrömsstart i Premier League och revanschlustan lär vara stor när man ställs mot League One-laget Hartlepool.

DAGENS DRAG

Preston hade St Ledger åter senast och gjorde en bra match mot Portsmouth. Bradford har tappat några tongivande namn inför säsongen och har ett par kännbara skador. Bra odds på den tvåan liksom på FC Basel som lär få en lämplig matchbild mot ett försvagat och jagande Sheriff.

DAGENS AVSLAG

Hapoel Tel Aviv har 3–2 i bortamötet att gå på och behöver inte vinna här för att gå vidare. Därtill har hemmalaget mf. Shivhon avstängd och stjärnan Shechter högst tveksam till spel. Ettan till 1,75 kan vara en fälla.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Dags för Derbykval och Lutfi Kolgjini sitter bakom en av de mest tippade slutsegrarna i Derbyt, 5 Juggle Face i V65-1. Jag ser ingen som överhuvudtaget vill ta emot Juggle Face eller gå fram och sätta press på honom. Han har helt enkelt väldigt stor respekt med sig.

DAGENS DRAG

Efter segern i Sverigeloppet har 9 Staro Dixieland körts försiktigt med sikte på det här loppet – och förhoppningsvis även finalen. En normal Sanity som tar hand om ledningen kan bli svår, men jag tror att Schwerin Boko laddas och blir det en tuff inledning måste man räkna med Staro Dixieland i V65-3.

DAGENS AVSLAG

8 Dileva Käll är enda stoet i Derbykvalen och det är kanske ingen dum idé med tanke på att Viola Silas väljer Stoderbyt. Dileva klarar distansen bra, men läge och motstånd gör henne inte till en segeraspirant i V65-6, DD-2.

GLENN HYSÉN (Tipsexpert hos Unibet)

DAGENS SÄKRA

Sevilla är ett helt annat lag hemma än på bortaplan och måste ha en bra chans att slå portugisiska Braga. Spelare som Fabiano, Kanouté och Perotti håller absolut toppklass och jag tror att man vinner denna match komfortabelt och avancerar till Champions League.

DAGENS DRAG

Sampdoria vann 13, och fick oavgjort i sex, av sina 19 hemmamatcher i fjol – således ett väldigt starkt hemmalag. Man har dessutom fördelen av att ha vilat den gångna helgen medan Bremen förlorade mot Hoffenheim med 4–1. 2,15 för Sampdoriaseger måste provas.

DAGENS AVSLAG

Jag är en fin och positiv kille i dag. Således inga avslag utan jag jobbar in mina två drag ovan i en skön dubbel.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!