”IFK Norrköping är på väg dit kamraterna hör hemma”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om fredagens drag

Foto: Scanpix
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredag 27 augusti 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

IFK Norrköping är på väg dit kamraterna hör hemma – i allsvenskan. Nästa steg på färden tar laget i dag hemma mot Ljungskile. I IFK gör Abbas Hassan debut – skulle inte alls förvåna mig om Elfsborgs bäste (?) målvakt håller nollan. IFK Norrköping spelas till runt 1,70 (PAF).

DAGENS DRAG

Gais trodde jag på senast – hemma mot BP – men laget fick bara 1–1 efter 16–8 i avslut (6–2 på mål). Gais spelar dock en fin fotboll hemma och jag minns fortfarande utspelningen av Mjällby i matchen innan. Nu kommer ett småmätt Djurgården på besök. Vettig etta till 2,30.

DAGENS AVSLAG

Ramlösa Södra kan ihop med Linköpings FK vara två av Sveriges mest haussade lag. Ofta tunga, tunga favoriter som sällan levererar. Nu ger Södra åter lågt odds – 1,30 – hemma mot Nike. För dåligt. Avstå.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Barfota runt om var nog ingen hit för 13 Real de Rabut för det stämde inte alls för honom i den omfattning som han behövde senast. Nu blir det rätt balans och även rätt distans i V65-4 och det här loppet vinner han bara.

DAGENS DRAG

Dryga sex gånger pengarna på Rutger Raket i går satt fint. Form duger alltid. Formen på 10 Debbie Brodda kan kännas aningen diffus efter förra starten, men jag lägger ingen vikt vid det utan tror att det var en engångsföreteelse. I V65-2 kan första segern på över ett år komma.

DAGENS AVSLAG

10 Racerstina fick ett perfekt lopp av Ulf Ohlsson när hon vann på V75 senast, men hon var bra även innan det. Nu är det 20 meters tillägg och hon kan få svårt att hinna fram till seger i V65-6, DD-2.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Nu får det vara slut på det bedrövliga hemmaspelet om ni tänkt spela i division ett nästa säsong, Gunnilse. På bortaplan kör laget över allt medan man hemma har tre raka förluster. Märkligt. Rutinerade Kenneth Gustavsson får se till att ungdomarna vässar sig. Skärhamn är i normala fall chanslöst.

DAGENS DRAG

Vad kan stoppa för IFK Norrköping från allsvenskt spel 2011? Något i stil med jordens undergång. Till kvällens match har Peking ett par avbräck, men i gengäld tillkommer Imad Khalili. Lägg till Mwafulirwa, Bamberg, Hasani och osexiga Ljungskile får vända hem med tomhänt. 1,70.

DAGENS AVSLAG

Ramlösa Södras säsong är i stort sett redan över. Uttrycket ingenmansland har aldrig passat bättre. Laget uppträder dessutom inte alls respektingivande hemma på Heden. Ett desperat Nike kan störa.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!