"Hallenius stekhet – bäddat för målfest"

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om måndagens säkra

Foto: Bildbyrån
Linus Hallenius är stekhet i Superettan vilket bäddar för målfest när Hammarby möter Jönköping.
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndag 30 augusti 2010.

ULRIK SANDEBÄCK

DAGENS SÄKRA

Det svänger onekligen om Bajen. Såg matchen mot Öster på plats och såg ett virrigt försvarsspel spetsat med en stekhet Linus Hallenius framåt. Nu kommer Jönköping, som värvar smart i sommar, på besök och jag tror på en underhållande match med flera mål. Över 2,5 mål till 1,70 spelas.

DAGENS DRAG

Bottenlaget Trollhättan dras med en hel del bekymmer inför dagens match mot Syrianska. Bland andra saknas vasse mittbackstalangen Tom Pettersson (lagkapten). Syrianska jagar allsvenskt avancemang och måste gå för seger. Runt 2,00 för en tvåa är godkänt.

DAGENS AVSLAG

Trabzonspor har fått en drömstart i turkiska ligan. Men laget åkte på en sen förlust mot Liverpool i EL och den förlusten sved. Och tog samtidigt på krafterna. 1,70 för tvåan borta mot Antalyaspor är för klent. Avstår.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

3 Orecchietti (V65-1) är en klassig treåring som visat bra skalle och talang. Vann efter en snabb start till spets senast och lär göra det igen i kväll. Given spik. 9 Rocky Race (V4-4) har svarat för starka insatser på slutet och borde ha bra chans att sänka allt. Senast höll han mycket bra i dödens.

DAGENS DRAG

3 Conrads Epilog (V65-5) är det dags för nu. Han har avslutat rappt i gulddivisionen i de två senaste starterna men inte riktigt hunnit på ledaren. Pang till ledningen, sen är det klart. 6 My Golden Key (V65-4) får ni inte glömma bort: lopp i kroppen, perfekt läge och högst trolig ledning.

DAGENS AVSLAG

7 Boulder Classico (V65-5) var tvåa i det finska derbyt förra året och är på väg tillbaka mot den formen i sin nya regi. Men läget är inget vidare och kan bli tal om dödens. Jag vädrar favoritförlust.

TOBIAS HOLM (Driver sajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Jag har respekt för Gröndal, men i dag känns uppgiften övermäktig. Sirius går för dagen som ett godståg och har i och med sitt segertåg häng på Bajens talanger i toppen. Disciplinerade insatser, match efter match. Superettan närmar sig och Gröndal avfärdas på vägen.

DAGENS DRAG

Jag spelar jumbon Väsby?borta mot ett hemmastarkt Brage. Varför? Jo, Superettan årgång 2010 är jämn. Alla kan slå alla. Brage är dessutom inget supergäng, milt beskrivet. Saknar återigen duktige Niklas Sandberg. Väsby krigar till sig tre poäng? 5,00.

DAGENS AVSLAG

Öster, Trollhättan eller Väsby. Ett av lagen slipper degradering direkt och får försöka trolla sig kvar via kval. Räkna med att samtliga kommer att sälja sig dyrt under hösten. Rött sken på Syrianskas tråkiga 1,80.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM