”Håller Skellefteå som ett bättre lag än Luleå”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om torsdagens drag

Foto: Andreas Bardell
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 2 september 2010.

STEVEN–LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Santos gör det bra och har inte gett upp i kampen om guldet. Har dock inte råd att tappa poäng på hemmaplan mot lag som Avai. Och det tror jag inte man gör heller. Gästerna har jobbiga avbräck i Caio, Robinho, Patric och Davi. Klent utbud i dag, men den här ettan känns okej till 1,65.

DAGENS DRAG

Är inget jättefan av träningsmatcher, men dagens smala utbud tvingar mig. Luleå har tappat viktiga backar – Johan Fransson, Kristoffer Berglund och Alexander Hellström – och dras dessutom med skador och sjukdomar. Håller Skellefteå som det bättre laget. Ettan liras.

DAGENS AVSLAG

I division 2-fotbollen hittas två bräckliga favoriter. Umedalen har inte alls levt upp till förväntningarna och 2,10 på bortaplan mot Mariehem är långt i från spelvärt. Kastar också bort 2,05 på ett överskattat Ramlösa Södra.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Olle Goops sto 3 Poppy (V5-1, Åby) var väldigt bra senast. Med det formbeskedet och från det här läget med Björn i sulkyn ska hon ha bra chans att omgående ta hand om ledningen för att sedan behålla den hela vägen in i mål.

DAGENS DRAG

12 Eldoret (V65-5, DD-1) har jag följt sedan Elitloppshelgen och han går, trots dåliga lägen, bra hela tiden. Jag vet dock inte hur han var i Berlin senast. Nu är läget dåligt igen i Örebro med kort upplopp dessutom. Men jag ger honom ändå en bra chans att skrälla.

DAGENS AVSLAG

Jag betalar nästan aldrig för 5 Device på V75. Även om han ofta är mycket streckad vinner han aldrig. Favorit i V65-1 i dag och många räknar med att han spetsar. Men jag tror inte att Lindblom eller Jansson vill släppa förbi Device.

TOBIAS HOLM (Driver spelsajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Gooparna har bra stallform och i V5-1 på Åby selas deras egna 3 Poppy ut. Den här 5-åriga damen har verkligen formen i zenit. Senast på Sundbyholm var det lekande lätt, fem längder skrevs segern till. Kort distans och lagom motstånd i kväll. Toppchans. Runt 1,70 är klart spelbart.

DAGENS DRAG

Både jag och Sandebäck skrek avslag när Ramlösa Södra förra veckan var storfavorit hemma mot beskedliga Nike. 0–1 då. I dag möter Sveriges kanske mest överskattade gäng Högaborg, där ett underskattat och hungrigt hemmalag väntar med slipade knivar. 2,40 på ettan.

DAGENS AVSLAG

Favoritskapet på Umedalen borta mot Mariehem är inte helt i min smak. Även om Mariehems form är helt i plåt så gjorde laget en riktigt stark insats senast. Besegrade dessutom Umedalen borta med klara 5–2.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM