Steven-Lee: ”Har en bra bit kvar till toppformen”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, onsdagen 5 januari 2011.

STEVEN-LEE HOLMDAHL:

DAGENS SÄKRA:

Aston Villa har störts av skador och avstängningar under stora delar av säsongen. Senast mot Chelsea kunde man dock ställa ett starkt lag på benen och man svarade för en rejält förbättrad insats. Ser ut att mönstra ordinarie elva även i dag. 1,58, insatsen tillbaka vid oavgjort, är helt ok.

DAGENS DRAG:

Kanske lite märkligt att gå emot ett formstarkt Spurs men laget lär snart få en liten reaktion. Kaboul, Defoe är avstängda. Därtill dras man ju alltjämt med en diger skadelista. Everton har varit en besvikelse, men gör ofta bra insatser mot på pappret bättre lag. Ettan är intressant till runt 2,60.

DAGENS AVSLAG:

Chelsea har tagit ett par små kliv i rätt riktning på sistone, men man har fortsatt en bra bit till toppformen. Wolves spelar betydligt bättre än vad lagets tabellplacering antyder. 1,50 på ett formdämpat Chelsea går tvärbort.

MICKE NYBRINK:

DAGENS SÄKRA:

11 Intruder Kronos (V64-1) ser inte mycket ut för världen, han är en liten tunnis. Men i den lilla kroppen bor troligen en kenyansk långdistanslöpare, för springa kan han. Han springer tills de andra är trötta, sen springer han ifrån dem. Jag räknar med att han vinner igen och singelstreckar.

DAGENS DRAG:

6 Räser Stina (V64-3) stormvarnar jag för i kväll. Hon såg jättefin ut som fastlåst i tredje invändigt senast, hade vunnit som ett skott med lucka. Snabb ut är hon också.

2 Lollo Zet (V64-6) trodde jag på senast men då behövde hon tydligen loppet. Nu blir det barfota runt om. Bra chans i öppet lopp.

DAGENS AVSLAG:

1 Zilan Boko (V64-6) är en flygmaskin men senast provade Kontio spränga ljudvallen med henne. Hon tröttnade efter en snabb inledning. Som favorit är hon inte intressant. Loppet kan ha knäckt henne.

PATRIK FERNLUND (Medarbetare Trav365):

DAGENS SÄKRA:

5 Nisse Bean (V64-5) spurtade väldigt fort över upploppet senast och gör bra lopp hela tiden. Närmar sig storformen och möter ungefär likvärdigt motstånd som senast. Toppchans.

4 Feast Your Eyes (V64-3) har stallet höga tankar om. Bra chans att leda hela vägen.

DAGENS DRAG:

9 Super Brian (V64-2) såg riktigt laddad ut senast med bra fart över mållinjen. Som det ser ut blir det högt tempo på loppet och det gynnar den här speediga hästen.

7 Royal Rox (V64-4) gjorde ett bra lopp senast och har fin fart i benen. Rolig luring i öppet lopp.

DAGENS AVSLAG:

3 Notre Crown (V64-1) återkom efter vila senast och gjorde ett helt okej lopp. Är dock inte i toppform ännu och får därmed svårt att utmana de här konkurrenterna. Hästen är kapabel och kommer vinna lopp i framtiden, men inte i kväll.

ARTIKELN HANDLAR OM