”Örebro mår inte bra – tvåan får vila”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: BILDBYRÅN
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, fredagen 7 januari 2011.

ULRIK SANDEBÄCK:

DAGENS SÄKRA:

Rent spelmässigt har vi ingen höjdarkväll framför oss. Tvärtom. Det finns som alla vet inga säkra vinnare i NHL-hockeyn. Men Vancouver ska ses med sund vinstchans mot ett svagt och slitet Edmonton på hemmaisen. Oddset ligger på runt 1,60.

DAGENS DRAG:

Rögle har stora problem på centersidan. Samtliga fyra ordinarie spelare på den positionen förväntas saknas i kväll i den svåra bortamatchen mot Almtuna. Med tanke på att det tycker jag att 2,15 för ettan är klart spelbart. Men jag spelar ändå med låg insats.

DAGENS AVSLAG:

Örebro mår naturligtvis inte bra när man väljer att sparka seriens största profil i direktsändning i tv. Laget föll direkt hemma mot Mora efter det. Nu väntar ett hungrigt IK Oskarshamn borta. Tvåan får vila.

CHALLE BERGLUND:

DAGENS SÄKRA:

9 Trotteur i V65-1 verkar omöjlig att besegra just nu, i vanliga lopp alltså. Från bakspår på V75 räckte han inte till näst senast men från sämre läge på kort distans vann han på hemmaplan senast. Bakspår igen men det verkar som sagt inte röra honom och han rundar fältet i V65-1.

DAGENS DRAG:

Jag tyckte att 1 Rebeval såg seg ut i sista sväng senast men visade bra skalle och kom tillbaka till seger. Nu står han utmärkt till för att öka på segerraden då han från sitt innerspår i V65-6 säkert behåller ledningen. Ställer inte vädret till med problem för banan tror jag han spårar runt om.

DAGENS AVSLAG:

5 Bongsbofax i V65-4 verkar inte alls trivas när han måste gå med skor runt om, senast blev det galopp till slut. Han är snabb iväg och hade det varit kort distans kanske jag hade trott på honom men inte över full distans.

BOJAN DJORDJIC (Spelexpert hos Nordicbet):

DAGENS SÄKRA:

Hittat dagens säkra tips i den franska cupen, där jag sätter säkra slantar på Toulouse hemma mot Paris FC. Ligue 1 mot division 3 säger egentligen allt.

DAGENS DRAG:

I Portugal blev jag sugen på att spela ettan på Portimonese mot Vitoria Setubal. Hemmalaget behöver vinsten för att undvika nedflyttningshotet efter 14 omgångar. 2,55 i odds.

DAGENS AVSLAG:

Jag har sagt det många gånger förr, fast Glenn Strömberg håller väl inte med. Håll er borta från italienska serie B.

ARTIKELN HANDLAR OM