”Offensiven försvagad – hemmalaget vinner”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om lördagens säkra

SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, lördag 4 september 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Bournemouth är en pigg nykomling som absolut inte ska underskattas. Nu står man dock inför en av säsongens svåraste bortamatcher och därtill är offensiven försvagad. Pitman har lämnat klubben, plus att McQuoid och Symes är osäkra till spel. Ett starkt Huddersfield liras till 1,70.

DAGENS DRAG

Oxford har spelat bra fotboll, men saknat udd. Nu har man värvat pålitlige målskytten Tom Craddock och han går rakt in i startelvan. 2,15 lockar hemma mot Morecambe. Gillingham glänser sällan borta och har frågetecken för offensivt viktige McDonald. Bury är helt ordinarie. 2,35 synas.

DAGENS AVSLAG

Oldham har inlett säsongen klart godkänt – i alla fall poängmässigt. Laget är dock inte så bra som raden visar och får i?dag klara sig utan viktige Feeney, plus att lagkaptenen Hazell är högst osäker till spel. Rovers kan skrälla.

Micke Nybrink

DAGENS SÄKRA

6 Yason Boko (V75-7) ­spikar jag på allt i?dag. ­Lövgrens holländare ser ut som en stjärna och har ­också visat allt bättre form. Senast satt han fast med ­alla krafter i behåll bakom eliten i ett lopp som vanns av Nu Pagadi. Nu möter han inte alls lika skarpt ­motstånd och borde vinna lätt.

DAGENS DRAG

10 Flip A Coin (V75-2) är grym nu. Senast avslutade han briljant efter galopp, 1.10 sista 700 med full fart in i buren. 4 Rakas (V75-3) är mitt drag i guld. Lennarts­sons speedkula fick aldrig fritt bakom Nu Pagadi senast. Kan blåsa till allt. 7 Jolly Broline måste spelas i V75-4. Snuskfin senast!

DAGENS AVSLAG

Med all respekt för 5 Lavec Kronos (V75-3) – men han har varit sjuk sen senast och det kan bli en ganska tuff inledning. Som jättefavorit känns han inte spelmässigt intressant. Jag garderar.

Kristoffer Bergström (Medarbetare på Sportbladet)

DAGENS SÄKRA

Förlust i toppmötet med Qviding i förra omgången verkar säkerligen bara som tändvätska för Värnamo, så Skövde lär få sota för den missräkningen. Det här får smålänningarna nämligen inte bränna om det är Superettan de siktar mot. 1,67 hittar jag. Det känns kassa­skåps­säkert.

DAGENS DRAG

Torslanda har ryckt upp sig efter sommaruppehållet och kan vid vinst nästan börja skönja fast mark. ­Efter att ha haft häng på toppen ser Sleipner däremot ut att ha kört fast rejält i ett ingemansland mitt i Söder­ettan. Hur kul är det? 2,70 för ­tipsettan känns roligare.

DAGENS AVSLAG

Oddssättarna har inte ­kunnat bestämma sig för vem som är favorit i mötet mellan Chicago och LA Galaxy i MLS-mötet. Det brukar ­inte vara ett tecken på att det är direkt lättippat. Jag avstår.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM