”Forlan tillbaka – en vettig tvåa”

Sportbladets experter ger dig bästa speltipsen

Foto: AP
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, måndagen 10 januari 2011.

ULRIK SANDEBÄCK:

DAGENS SÄKRA:

Los Angeles Kings vann senast efter en fem matcher lång förlustsvit. Kings har ett bra lag och är i princip helt förskonat från skador. Det är knappast Toronto som dras med skador och som kan vara lite ”småmätta” efter att ha haft en enorm målutdelning på slutet. Bra etta till 1,95.

DAGENS DRAG:

Atletico Madrid (världens ojämnaste lag) är inget lag man spelar hårt på. Men i kväll tycker jag att uppgiften ser lämplig ut. Varför? Viktiga duon Forlán och Reyes återkommer. Samtidigt är det oroligt i Hercules Alicante där stjärnan Drenthe åter ställs utanför truppen. Vettig tvåa till 2,15.

DAGENS AVSLAG:

Skotska Kilmarnock, som leds av finske legandaren Mixu Paatelainen, har toppform och har kapacitet att störa även Glasgow Rangers. I alla fall i skotska cupen. 1,20 på Rangers-ettan skrivs det rör ej på.

MICKE NYBRINK:

DAGENS SÄKRA:

7 Sembs Knockandu (V65-4) börjar komma i gång på allvar som sexåring. Han har övertygat på slutet och från stallet lämnas klartecken den här gången. Jag spikar.

2 Jens Junior (V4-1) är lunchspiken. Han höll starkt som tvåa senast, får Ulf Ohlsson bakom sig och har bra chans.

DAGENS DRAG:

2 Victor Vincitore (V4-2) kan överraska. Senast spurtade han vasst efter en resa i kön. Draget på dubbeln i kväll är 10 Wiss Pen i DD-2. Stefan Perssons ”gamla” valack har gått bra en tid och trivs perfekt över tre varv. Han avslutade bra över upploppet senast och långspurtade starkt näst senast.

DAGENS AVSLAG:

10 Ray Lloyd (V4-3) var fin vid segern näst senast men fick då bestämma i låg fart. Senast var han lite hetsig i front och gav sig simpelt den sista biten. För att vinna nu måste han visa bättring.

MICHAEL CARLSSON:

DAGENS SÄKRA:

6 Exceptional Kemp (V65-2) har tidigare visat hög kapacitet och vunnit på V75. Finns numera hos Flemming Jensen och vann direkt i debuten för succétränaren. Gjorde då ett topplopp från utvändigt om ledaren och lär inte vara sämre nu.

DAGENS DRAG:

11 Västerbo Paradise (V65-6) är kapacitetsmässigt bäst i loppet men har inte fått till det på slutet. Satt fast med gott om krafter kvar senast och ser ut att bli bortglömd.

Passa även starke 6 Gigant Slugger (V65-4) som jag tror kan fälla favoriten 7 Sembs Knockandu.

DAGENS AVSLAG:

10 Stark Lavec (V65-3) var inte som bäst senast när han gav sig från ledningen. Är åtgärdad efteråt och formen känns svårbedömd. Jag tror att han får svårt att rå på hästarna som står 20 meter före.

ARTIKELN HANDLAR OM