”Ljungbergs Chicago – inget att hålla i handen”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om onsdagens drag

Foto: magnus sundholm
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, onsdag 8 september 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Finns inget drag som känns direkt helgjutet under den här rubriken i dag. Fluminense vinner normalt hemma mot Ceara, men störs av jobbiga avbräck, så valet faller i stället på Gremio. Formen är numera godkänd och skadeläget har ljusnat. 1,67 är okej hemma mot Atletico-GO.

DAGENS DRAG

Palmeiras har drabbats av ett tungt bakslag inför nattens match. Målvakten Marcos blev skadad senast (innan han tvingades utgå ledde man med 2–0, men tappade därefter till 2–3). Vitoria räckte inte till borta mot ett starkt Corinthians, men är klart starkare hemma. 2,40 kan testas.

DAGENS AVSLAG

I MLS har Toronto varit försvagat på sistone och det har märkts. Nu räknar jag dock med en förbättrad insats, då flera tongivande spelare är tillbaka. Chicago är inget lag att hålla i handen och oddsen sitter snett. Om spel? Tvåa.

MICKE NYBRINK

DAGENS SÄKRA

12 Lucilu Hanover (V64-6) väljer jag att singelstrecka. Hon fick en ganska jobbig resa senast med snabba första 1 000 och höll bra som trea. Hon är som bäst när hon får lura i vassen och det kan hon göra från tillägg. Adielsson letar ryggar sista 700 och sen smäller det ute vid staketet.

DAGENS DRAG

Glöm inte 7 Jackpot Brodde i V64-1. Han är inte sämre än de andra men mycket mindre streckad. 6 Fighter Gull (V64-2) var toppfin när han vann från dödens näst senast och satt fast senast på Solvalla. Dags nu? 6 Order by Mackie (V64-3) skryter stallet om. Bra från dödens senast. Skrällbud.

DAGENS AVSLAG

Med all respekt för kanonen och kullettan 8 Tamla Celeber (V64-3) men den här gången känns hon aningen sårbar. Från spår åtta bakom bilen körs hon kanske snällt med Oakskvalen i åtanke? Garderas.

PATRIK FERNLUND (Trav 365)

DAGENS SÄKRA

4 Update (V64-1) var med i en våldsam körning senast och det loppet är bara att glömma, det blev helt enkelt för tufft. Som det ser ut nu blir det ledningen direkt och sedan lär ingen trycka upp tempot. En vettig spik att inleda med.

DAGENS DRAG

1 Singing Matilda (V64-6) är bättre än formraden och har fin fart för klassen. Står inför en mycket intressant uppgift. 9 Global Manhattan (V64-2) är en blivande kanon. Tar fjärde raka. 11 Marshland (V64-5) har toppform till skillnad mot de mer betrodda.

DAGENS AVSLAG

7 Namibia (V64-4) har visserligen varit bra vid segrarna men möter nu betydligt tuffare motstånd. Hästen behöver ha det serverat för att vinna och jag ser inte henne som ett hett bud i det här loppet. Chansas bort.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM