”Nej tack – Argentina”

Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl om torsdagens drag

Foto: ap
SPEL

Här är Dagens Bästa Spel, torsdag 9 september 2010.

STEVEN-LEE HOLMDAHL

DAGENS SÄKRA

Dinamo Riga överraskade i fjol, men får svårt att upprepa den fina bedriften från förra säsongen. Har tappat nyckelspelare som Marcel Hossa och Edgar Masalskis. Inför dagens premiär tvingas man dessutom undvara skadade målvakten Tellqvist. Ett stjärnspäckat SKA St Petersburg spelas till 1,45.

DAGENS DRAG

Halvtrist utbud i dag och det är svårt att skrapa fram vettiga drag. Atletico-MG har en kapabel trupp. Har dock inte levt upp till förväntningarna, men 5,50 är i överkant i nattens match mot Botafogo, som har jobbiga avbräck i Felipe, Carlos Alberto och Zé Roberto. Liten peng på tvåan.

DAGENS AVSLAG

Seattle Sounders saknar flera viktiga spelare sedan tidigare och på tisdagens träning fick man två nya tillbud. I värsta fall riskerar man att sakna upp till sju-åtta spelare och laget är en stor favorit i fara hemma mot Salt Lake.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Med tanke på att det var full distans senast tycker jag att 3 Aldermarin höll oväntat länge. För mig är han en sprinter, eller i alla fall trivs han bäst över kort distans. Startsnabb är han och ledningen tar han, så vad ska stoppa honom i lopp 6, V5-3, på Gävle då det dessutom är kort distans?

DAGENS DRAG

Jag är egentligen inget större fan av 4 Roberto då han måste ha smyglopp och inte vinner så ofta. Nu har han visat kanonform och spurtat bra från svåra lägen eller suttit fast men på Åby behöver han inte sitta fast, där finns ju open stretch. I V65-6, DD-2, spurtar han till seger invändigt sista biten.

DAGENS AVSLAG

Hur är det ställt med formen hos stall Svanstedt? Ciba i tisdags, S.J.’s Otto och Having Said That i lördags la alla i handbromsen tidigt. Det verkar finnas någon infektion i stallet och man bör vara försiktig med hans hästar just nu.

TOBIAS HOLM (Driver spelsajten rekatochklart.se)

DAGENS SÄKRA

Det vimlar av klasslirare i Salavat Julaev där Mika Hannula och Robban Nilsson den här säsongen ska pröva sina vingar. Hemmamöte i dag med Traktor Chelyabinsk, ett gäng som Salavat har sex raka segrar mot varav 9–0 på de två senaste. Ny seger till 1,30 är att vänta.

DAGENS DRAG

Golfens nye poppiskille, Rickie Fowler, har gjort många besvikna den här säsongen. Som i Sverige då han efter två rundor fick lämna Bro Hof med svansen mellan benen. Trots en trasslig säsong har han fått ett wild card till Ryder Cup. Kör över Streelman i H2H. NB betalar 1,70.

DAGENS AVSLAG

Kvartsfinal i basket-VM. Av det lilla jag har sett så har jag fastnat för Litauens rejäla landslag. Möter i kväll Argentina som förstås ska hållas som favorit. Men 1,54 som staten betalar? Nej tack, säger jag.

DISKUTERA: Vad är dina bästa speltips i dag? Tyck till & DISKUTERA HÄR!

ARTIKELN HANDLAR OM